- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

OFICIAL – Românii vor rămâne în 2012 cu pensiile şi salariile îngheţate la nivelul lunii decembrie 2011

Mondial [1]

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 146 voturi „pentru”, 104 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, ordonanţa de urgenţă 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 146 voturi „pentru”, 104 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, ordonanţa de urgenţă 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate.

 

Ordonanţa de urgenţă 80/2010 viza iniţial adoptarea unor măsuri de reducere a datoriilor şi de asigurare a finanţării împrumuturilor făcute de administraţiile locale. Pe parcurs, însă Comisia de buget a introdus o serie de amendamente potrivit cărora salariile din sectorul public şi punctul de pensie vor fi îngheţate pentru întregul an 2012 la nivelul lunii decembrie 2011.

Amendamentele adoptate de plen mai prevăd că în anul 2012 nu se acordă nici ajutoarele sau indemnizaţiile la ieşirea la pensie ori la trecerea în rezervă şi nici tichetele de masă, de vacanţă sau cele cadou.

Comisia de buget a discutat, luni seară, în regim de urgenţă, această ordonanţă, după ce deputaţii coaliţiei din comisie s-au întâlnit cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Muncii şi cel al Finanţelor.

Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.

{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/oameni.jpg”}