Ultima oră

Obiectiv îndeplinit! Luptătorii de la CSM Lugoj au cucerit trei titluri de campioni naționali

MondialVitrina cu trofee a Clubului Sportiv Municipal s-a îmbogățit, în mijlocul verii, cu trei titluri și alte două medalii naționale. Performanțele au fost obținute de luptătorii de la cele două secții, libere și greco-romane, ale clubului lugojean, care au participat la finala Campionatului Național Individual pentru seniori, ce s-a desfășurat în perioada 19-21 iulie. Competiția a fost găzduită de sala polivalentă din Reșița.

Întrecerea a reunit cei mai buni luptători din România, printre aceștia regăsindu-se și componenții loturilor naționale de la toate stilurile (masculin și feminin). Lugojul a fost reprezentat de o delegație de nouă luptători.

Pentru medaliile de la lupte libere au concurat  Ivan Guidea la categoria 65 kg, Cimponeriu Valentin (antrenor) la categoria 79 kg, Cornel Munteanu și Vasile Iovănuț la categoria 125 kg, iar pentru podiumul de la lupte greco-romane au intrat pe saltea Cristian Vagiunic (n. 1990) la categoria 55 kg, Laurențiu Macarei (n. 1991) la categoria 63 kg, Tomi Hinoveanu (n. 1989) la categoria 72 kg, Robert Papp (antrenor, n. 1989) și Attila Tamaș la categoria 97 kg (n. 1991).

Așa cum a declarat antrenorul Robert Papp înaintea finalei, sportivii de la greco-romane au reușit să cucerească două dintre titlurile naționale rezervate celor mai buni. Au îmbrăcat tricourile de campioni și au fost medaliați cu aur Cristian Vagiunic și Tomi Hinoveanu.

Alături de aceștia pe podium a urcat Attila Tamaș, care a fost medaliat cu bronz.

“A fost un concurs foarte puternic la care au luat parte toți luptătorii de la lot. A fost ultimul test înainte de Campionatul Mondial, din Kazahstan, de al Astana, din septembrie. După această finală sportivii vor intra în cantonament pentru competiția mondială. Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute de secția noastră și mai ales de evoluția lui Cristian Vagiunic. Dacă nu se accidenta la umăr, Macarei putea urca pe podium și mai aveam încă o medalie. Felicitări tuturor pentru modul în care au evoluat pe saltea. În continuare ne vom pregăti pentru finala națională pe echipe, ce va fi în august, unde sperăm să obținem o medalie, chiar dacă avem o echipă mult mai mică, numeric, ca anul trecut”, a spus fostul campion european de tineret Robert Papp, antrenorul secție de greco-romane de la CSM Lugoj. În întrecerea de la lupte libere, Ivan Guidea (originar din Nisporeni, Republica Moldova) și-a păstrat blazonul de multiplu campion și medaliat național și internațional și a reușit să cucerească titlul de campion național al României și medalia de aur. Podiumul CSM Lugoj, la acest stil, a fost completat de antrenorul secției, Valentin Cimponeriu, care a fost medaliat cu bronz. Aproape de podium s-au clasat Cornel Munteanu și Vasile Iovănuț, care au ocupat poziția a cincia. “Sunt rezultate foarte bune pentru secția noastră. Ne-am prezentat cu o echipă formată de regretatul antrenor Emil Vanea, care a avut o contribuție importantă pentru performanțele de până acum ale secției de lupte libere, de la CSM Lugoj În perioada următoare Ivan Guidea, va intra în cantonament, în vederea participării la Campionatul Mondial”, a declarat antrenorul Valentin Cimponieru.

La finala de la Reșița au participat peste 300 de luptători de la 55 de cluburi din țară, cei mai buni dintre aceștia urmând să lupte pentru România la mondialul din septembrie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.