Ultima oră

Oaspeți de Paşti: ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului, PSS Paisie Lugojanul şi orchestra tinerilor baptişti din Vladimirovaț (Serbia)

MondialBisericile lugojene se pregătesc, ca în fiecare an, să în­tâmpine minunea Învierii Domnului.

Pro­gramul sluj­belor religioase este unul foarte di­vers, dar în noap­tea de sâmbătă spre duminică toți enoriașii, fie ei ortodocși, greco-catolici sau baptiști, își vor ura un Paște luminat.

Săr­bă­toarea Pascală va aduce la Lu­goj oaspeți de sea­mă, precum ÎPSS Ioan Selejan, Mi­tropolit al Ba­natului și Arhiepiscop al Timișoarei, e­pis­co­pul vicar Paisie Lugojanul și orchestra tinerilor bap­tiști din Vladimirovaț, Republica Serbia.

La Biserica Ortodoxă ”A­dor­mirea Maicii Domnului” joi, programul religios înce­pe de la ora 7 dimineaţa, cu tai­na Sfintei spovedanii, pen­tru cei care doresc să-şi mărturisească păcatele. La ora 9.30, va avea loc slujba de sfinţire a Paştilor, după care la ora 10 va începe Li­turghia Sfântului Vasile cel Mare, în cadrul căreia se vor împărtăşi cei care s-au pregătit şi s-au spovedit. Joi seara la ora 19 este Denia cu citirea celor XII Evanghelii.

Vineri dimineaţă, fiind zi a­li­turgică, se citesc cea­surile I-III-VI-IX, iar după-masa, de la ora 16, e programată Slujba punerii în mormânt, iar la 19, Denia cu Prohodul Domnului, încheiată cu în­con­jurarea bisericii. Sâm­bă­tă dimineaţa, de la ora 7, credincioşii ortodocşi care n-au reuşit încă să o facă sunt iarăşi invitaţi la spo­ve­da­nie.

La 9.30 va fi iarăşi Li­turghia Sf. Vasile cel Ma­re, cu împărtăşirea celor pre­gătiţi, după care lumea se pregăteşte de Înviere, la ora 12 noaptea.

ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului, invitat în a doua zi de Paște la Lugoj

ÎPSS Ioan Selejan, Mitro­po­lit al Banatului și Ar­hie­pis­cop al Timișoarei, este in­vi­tat în a doua zi de Paște la Lu­goj. El va oficia Sfânta Li­turghie Arhierească îm­preu­nă cu un sobor de preoți de la ora 10, de hra­mul Bisericii ”Învierea Dom­nului” de pe str. Caran­se­beșului. Marți, a treia zi de Paști, PSS Paisie Lu­go­ja­nul, episcop vicar, va oficia de la ora 9.30 Sfânta li­tur­ghie Arhierească la Mâ­năs­ti­rea de la Dobrești.
La Catedrala Greco-Ca­to­lică ”Coborârea Sfântului Spi­rit”, programul este ur­mă­torul. În Sfânta şi Marea Joi, 28 aprilie, de la ora 10.00 – Sfinţirea Paştilor;  ora 10.15 – Vecernia unită cu Sfânta Liturghie a Sfân­tu­lui Vasile cel Mare (Ar­hie­rească); 18.00 – Ce­re­mo­nia Spălării Picioarelor; 18.30 – Slujba sfintelor şi mân­tuitoarelor patimi – Denia celor 12 Evanghelii.

Sfânta şi Marea Vineri, 29 aprilie este zi aliturgică (post şi ajun). Program: 8.40 Orele Împărăteşti (I, III, VI, IX), 10.00 – Maslu de obşte, 15.00 – Vecernia cu Punerea în Mormânt, 16.00 – Calea Crucii, 18.00 De­nia – Prohodul Domnului nos­tru Isus Hristos. În Sfân­ta şi Marea Sâmbătă, 30 aprilie sunt programate, de la ora, 10.00 Vecernia unită cu Sfânta Liturghie a Sfân­tu­lui Vasile cel Mare; 23.50 Lua­rea Epitafului și de la Mie­zul nopții, Slujba Învie­rii.

În Sfânta şi Marea Du­minică a Paştilor, 1 Mai – vor avea loc Sfânta Li­tur­ghie Arhierească (ora 10.30), Sfântul Rozariu (ora 18.00) și Sfânta Liturghie, de la ora 18.30.

La Biserica Creștină Bap­tistă ”Harul” joi seară între orele 19 – 20.20 vor avea loc meditațiile cu pri­vi­re la Patimile Domnului (cântă Corul bărbătesc și cu­vântează pastorul David Nicola), iar vineri seara, tot în intervalul 19 – 20.20, sunt programate meditațiile cu privire la Răstignirea Mântuitorului (cântă Corul Mixt și cuvântează pastorul Ionel Tuțac).

Duminică, Săr­bătoarea Învierii va fi ce­lebrată în intervalul 9 – 12 cu corul și orchestra Bi­se­ricii Harul (cuvântează pas­torul David Nicola), iar după amiaza, de la 18, cu Corul Mixt (cuvântează pas­torul Ionel Tuțac). Luni, în­tre orele 10 – 12, cântă Co­rul bărbătesc și orchestra de tineri din Vladimirovăț (Re­publica Serbia), iar sea­ra, de la ora 18, va avea loc un concert al fanfarei bise­ri­cii (cuvântează pastorul Da­vid Nicola).

La Biserica Baptistă ”Pâi­nea Vieții” din Cartierul Mondial în zilele de joi și vineri de la ora 19 vor avea loc servicii religioase de­di­ca­te Cinei Domnului, res­pec­tiv serii Răstignirii, iar du­minica dimineața va fi sărbătorit Paștele.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE