- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Oana Stoian – o lugojeancă expune la Londra, în elita fotografiei de artă

Mondial [1]Joi se dă startul programului ”Another Europe”, un proiect expozițional care va avea loc la Londra, în perioada 12 iulie – 9 august 2018.

România este reprezentată în cadrul acestui proiect de tânăra fotografă Oana Stoian din Lugoj, finalista ediției din acest an a Sony World Photography Awards.

În cadrul proiectului ”Another Europe” (”O altă Europă”)  câte un fotograf din fiecare stat membru al Uniunii Europene a fost selectat să expună o imagine pe câte o bancă de beton proiectată special și instalată în zona Kings Cross.

Oana Stoian s-a născut în Lugoj în anul 1993. Pasiunea ei pentru artă s-a făcut remarcată încă din copilărie când a început să îşi exprime creativitatea, întâi prin pictură, apoi, în anii adolescenţei, prin descoperirea fotografiei și a artizanatului hand made. Urmându-şi această pasiune, a absolvit studiile de licenţă în 2015 la secţia de Foto-Video a Facultăţii de Arte şi Design, în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Are un masterat în Grafică Publicitară. În luna decembrie a anului 2015 a avut prima expoziţie personală de fotografie în Timişoara, iar in 2016 Oana a fost aleasă printre cei zece finaliști ai concursului internațional de fotografie Sony World Photography Awards, la categoria Professional – Staged. Sub genericul ”Soulmates”, a mai expus la Casa Bredicenilor în cadrul Festivalului Lugoj Clasic ediția I.