Ultima oră

O sută de elevi din Lugoj, calificaţi la faza judeţeană a olimpiadelor de matematică şi engleză

olimpiadeSâmbătă, 9 februarie 2013, a avut loc etapa locală a olimpiadei de matematică. Ca în fiecare an, Colegiul Naţional "Coriolan Brediceanu" a organizat proba scrisă pentru toţi elevii de clasele V - XII din Lugoj şi zonă.

Mondial

olimpiade

Sâmbătă, 9 februarie 2013, a avut loc etapa locală a olimpiadei de matematică. Ca în fiecare an, Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a organizat proba scrisă pentru toţi elevii de clasele V – XII din Lugoj şi zonă.

„Subiectele au fost de o dificultate foarte ridicată, iar calificarea în etapa următoare, cea judeţeană, s-a realizat conform regulamentului Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Din cei 219 elevi înscrişi, 49 au îndeplinit criteriile de selecţie şi se vor întrece, în data de 9 martie, cu colegii lor din restul judeţului. Îi felicităm pentru rezultatele obţinute şi le dorim mult succes în continuare”, a declarat prof. Adriana Mariş, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”.

La clasa a V-a s-au calificat şapte elevi, punctajul cel mai mare (27 de puncte) a fost obţinut de Sergiu Novac de la Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu”, pregătit de prof. Delia Pană. La clasa a VI-a sunt şase elevi calificaţi, Robert Ciama de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 este cel care a obţinut cel mai bun punctaj (18 puncte) şi a fost pregătit de prof. Gheorghiţă Sebastian. La clasa a VII-a, dintre cei şase care vor participa la faza judeţeană, Cătălin Botean de la Şcoala Gimnazială Nr.2 a obţinut punctajul cel mai mare (17 puncte) – pregătit de prof. Florin Mariş. În ceea ce priveşte clasa a VIII-a, aici s-au calificat pentru judeţ cinci elevi. Cea mai bună s-a dovedit a fi Alexandra Laicu de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” – (21 de puncte), pregătită de prof. Ion Dinu.

La liceu – 21 de elevi lugojeni calificaţi la judeţ

Şi elevii de liceu au demonstrat că sunt foarte pricepuţi la matematică. La clasa a IX-a, şapte elevi vor participa la faza pe judeţ. Cel mai bun punctaj a fost obţinut de Mădălina Cireşan de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” (20 puncte) – prof. Popovici Păun. La clasa a X-a, din cei şapte calificaţi mai departe, Teodora Groza de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a obţinut cel mai bun punctaj (28 de puncte) – prof. Petru Orbulescu. De asemenea, şi la clasa a XI-a s-au obţinut rezultate foarte bune, şase elevi vor merge mai departe. Dintre aceştia, Călin Dumitrescu de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a demonstrat că este cel mai bun, obţinând 18 puncte – prof. Aurelian Sima. În ceea ce priveşte clasa a XII-a, tot o elevă de la Colegiul „Brediceanu” a obţinut punctajul cel mai mare – Rebeca Tomescu (15 puncte), pregătită de prof. Ramona Dumitru. La clasa a XII-a s-au calificat la faza pe judeţ cinci elevi.

Aproape 50 de elevi s-au calificat şi la engleză

Tot sâmbătă, 9 februarie 2013, a avut loc şi faza zonală a Olimpiadei de Engleză. Aproape 50 de elevi din zona Lugoj-Buziaş-Făget s-au calificat la faza judeţeană a acesteia.

În ceea ce priveşte clasa a IX-a, 17 elevi s-au calificat la faza judeţeană a Olimpiadei de Engleză. Cel mai mare punctaj a fost obţinut de Patricia Olariu de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, prof. Maria Teodorescu – 98 de puncte. La clasa a X-a, 13 elevi vor merge mai departe, Andreea Gyorfi de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” (prof. Flavia Munteanu) a obţinut cel mai mare punctaj – 96 de puncte.

Dintre cei 15 elevi de clasa a XI-a care vor merge mai departe, Cristiana Ghinea de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a fost cea care a obţinut cel mai bun rezultat – 98 de puncte, pregătită de prof. Violeta Popovici. De asemenea, şi la clasa a XII-a s-au calificat patru elevi la Olimpiada judeţeană de engleză, toţi patru obţinând acelaşi punctaj – 90 de puncte.

Faza judeţeană a Olimpiadei de engleză se va desfăşura în 2 martie, la Timişoara, la Liceul Teoretic „William Shakespeare”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE