"> O parte a străzii Avram Iancu devine zonă pietonală – Redesteptarea

O parte a străzii Avram Iancu devine zonă pietonală

 O parte a străzii Avram Iancu devine zonă pietonală

Municipalitatea lugojeană a demarat un proiect de siste­ma­tizare urbană, care vizează zona Pieței I.C. Drăgan.

În cadrul acestui proiect, o parte a străzii Avram Iancu va fi închisă circulației rutiere și va fi amenajată ca zonă pie­to­nală.

”Am început în aceste zile lucrările de sistematizare rutieră și modernizare a Pieței I.C. Drăgan, investiție finan­țată din bugetul local. Prin această reabilitare ne dorim să punem în valoare întreaga zonă, astfel încât o bună parte din piață va deveni zona pietonală și anume tronsonul dintre magazinul Femina și Poliția Municipiului Lugoj. Desigur, accesul riveranilor cu autoturismele personale la imobilele în care locuiesc va fi asigurat în continuare. De asemenea, amenajăm și vom asfalta zona cuprinsă între sediul Poliției Municipiului Lugoj și magazinul Flanco , zonă care va fi deschisă în continuare circulației rutiere”, spune Cristian Galescu, vice­primarul municipiului Lugoj.

Valoarea totala a lucrărilor este de 973.685 mii lei inclusiv TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 4 luni.

Dincolo de refacerea ca­rosa­bilului și crearea unui sens unic pe strada din fața Poliției, proiectul are mai multe obiective, dintre care amintim: instalarea ilumina­tului arhitectural al fântânii din fața Catedralei Unite, noi stâlpi de iluminat în zona pietonală, refacerea mo­bilieru­lui urban, plantarea de flori și platani și, nu în ultimul rând, amenajarea de noi locuri de parcare.

Cristian Obeadă

1 Comment

  • Pret putin exagerat!Sunt si cei 20% inclusi in pret?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: