"> O nouă inaugurare la Ștrand! Administrația locală anunță că va da tonul distracției pe tobogane – Redesteptarea

O nouă inaugurare la Ștrand! Administrația locală anunță că va da tonul distracției pe tobogane

 O nouă inaugurare la Ștrand! Administrația locală anunță că va da tonul distracției pe tobogane

Administrația locală din Lugoj anunță o nouă inaugurare la noul Ștrand. Este vorba de bazinul de înot cu tobogane din cadrul spațiul de agrement, a cărui deschidere solemnă va avea loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 12.

“Adăugând la această investiție și toboganele cu bazinul aferent considerăm că vom oferi un motiv în plus de satisfacție atât copiilor și adolescenților dar și oamenilor maturi care vin să se relaxeze la ștrand. Nici nu vreau să mă gândesc la ce mizerie si degradare era în această zonă înainte să construim această zonă de agrement”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Acest nou spațiu acvatic cuprinde un bazin de înot, cu adâncimea apei 1,2 m, suprafață 120 mp; un tobogan drept cu patru culoare, fiecare cu lățimea de 1 metru și cu înălțimea de plecare este de 4 m; un tobogan spirală cu înălțimea de plecare de 7,65 m; platforme de acces pentru tobogane și una pentru plajă și un turn belvedere.

Toboganul drept cu patru culoare are o clasă de severitate ușoară, în timp cel cu spirală este de tipul mediu.

Acestea vor funcționa alternativ, sâmbăta și duminica, între orele 12 și 17, respectându-se în totalitate cerințele de siguranță.

Cei care le vor folosi sunt rugați să nu vină cu ceasuri sau bijuterii, iar copiii vor trebui să aibă înălțimea minim un metru. Este interzis alergatul pe scări, schimbarea liniilor în timpul deplasării pe tobogan și înotatul sub tobogane.

Cu această ocazie, edilul-șef mai vine cu o promisiune pentru lugojeni: o trambulină și pompe de mare presiune pentru cele două jacuzzi.

”Pentru anul viitor promitem încă o trambulină și pompe de mare presiune pentru cele două jacuzzi. În încheiere doresc să adresez pentru utilizatorii ștrandului rugămintea de a păstra ceea ce s-a realizat acolo. De asemenea rog să se manifeste mai multă grijă când se folosesc colacii de pe râu sau scările din bazinul de sărituri, inclusiv trambulina”, a conchis Francisc Boldea.

Potrivit administrație locale, de la deschiderea ștrandului au trecut pragul cel puțin 1.000 de persoane zilnic, în unele zile afluența maximă fiind chiar de 1.800.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: