Ultima oră

O medalie de aur cât o viață de om! Vasile Nagy campion național la pescuit sportiv

MondialUnul dintre cei mai tehnici și titrați pes­cari din România este lugojeanul Va­si­le Nagy, care a ob­ținut o perfor­man­ță uluitoare, reușind să câștige la cei 72 de ani ai săi, prima medalie de aur din cariera de pescar de competiții ce se în­tin­de pe o durată de aproape cincizeci de ani, timp în care a participat la nu­me­roa­se campionate na­ționale, regionale dar și la patru com­petiții mondiale în care a fost selectat în lotul României.

Născut în Ungaria, copil fiind a venit cu familia în Ardeal, la Ocna Mureș iar din 1975 este ”adoptat” lugojean, după ce s-a angajat la IUPS, an care coincide și cu intrarea sa în rândurile pescarilor sportivi de com­pe­tiție. Tradiție de familie, “nea Nagy” are pescuitul  în sânge, la fel ca bunicul, tata, sora, cumnatul și l-a transmis la rândul lui către Că­tă­lina, fiica sa care printre ne­număratele titluri câș­ti­ga­te la concursuri de pescuit din întreaga lume, în momentul de față îi este “șefă” pe linie ierarhică, fiind pre­șe­dintele Comisiei Centrale de Competiții, le­gi­ti­mări, transferări și clasificări spor­tive a Federației Române de Pescuit Sportiv și unul dintre puținii antrenori omologați din România, specializați în disciplina pescuit.

Campionatul Național de Pescuit Sportiv Staționar + Feeder  organizat pe pista de concurs  a F.N.P.S.R  din Orăștie, în perioada 26-28 mai 2017 a a­dus la start cei mai buni șapte concurenți din țară, desemnați de cluburile unde sunt membri,  în urma re­zul­tatelor obținute pe parcursul anului. Vasile Nagy a reușit să domine cele două zile de concurs la staționar, iar tactica adoptată i-a adus prețioasa distincție. La teh­ni­ca feeder, campion na­țio­nal a ieșit orădeanul Dan Păcală. Deși cantitățile de pește capturat de competitori în urma celor două manșe nu au fost însemnate, di­fe­ren­ție­rea de locul doi s-a făcut la câteva sute de grame.

“Strategia adoptată de mine a fost una îndelung studiată, după ce mai participasem în urmă cu o lună la un concurs pe aceeași apă și nu am reu­șit să prind podiumul. Știam că balta are clean, caras, obleți, pietrari  și sorete, iar nada mea, recunoscută de mulți colegi din țară dă rezultate excelente la astfel de pești. Am dat inițial pe sorete, apoi am schimbat tactica și am trecut pe obleți văzând că sunt mai mari și punctează mai bine la gramaj. Din cei 15 obleți prinși m-am de­ta­șat cu câteva sute de grame față de colegul de pe locul doi, iar în final am reușit să mă distanțez cu o cantitate totală de aproape 1250 gra­me, capturată în cele două manșe. Este prima medalie de aur pe care o dobândesc într-o viață de pescar, dar, după cum se vede niciodată nu e prea târziu. Contează să fii consecvent și să crezi până la capăt în ceea ce faci. Orice concurs este greu și mai ales când este în joc titlul na­țional, trebuie să fi cu atât mai îndârjit și perseverat.  Sunt mândru și de par­cursul Cătălinei, care mi-a dat multe satisfacții și acum deține una dintre cele mai importante funcții în F.R.P.S, pe lângă faptul că este cam­pioană naţională în proba de pescuit staţionar și vice­cam­pioană națională în proba de pescuit la copcă”, ne-a relatat Vasile Nagy.

Planurile de viitor ale proas­pă­tului campion al României sunt legate de aceleași îndeletniciri zilnice – magazinul  propriu cu articole – evi­dent de pescuit – care “spon­so­rizea­ză” financiar deplasările ce­lor doi, iar despre ru­gă­mintea de a dez­vă­lui rețeta de nadă am primit un răspuns ferm…”am conceput-o acum 20 de ani și e la fel de bună, motiv pentru care o folosesc atât eu, cât și Cătălina, iar câțiva prieteni din țară îi știu de frică la concursuri.

Când nu mai concurez, promit să o dau oricui mi-o cere”!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE