- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

O firmă privată va prelua întreținerea fântânilor publice

Mondial [1]În ultima perioadă, 15 din totalul de 38 de fântâni publice ale municipiului au fost închi­se, pe motiv că în urma ultimelor analize bacteriologice, indicii rezultați nu s-au încadrat în prevederile legale.

Cele 15 fântâni închise sunt în Microraioanele I, II și III, cea din parcul Ștrand, din Cotu Mic (Troiță), și cele de pe străzile Bocșei, Țesători, Splaiul 1 Decembrie 1918, Li­bertății, Jabărului, Făgetului (Moară), pe Victor Babeș colț cu Oituz, pe Timotei Popovici colț cu Victor Vlad Delamarina, pe Privighetorilor și Islazul Mic.

”În urma analizelor trimestriale a fost constatat faptul că la 15 fântâni forate indicii bacteorologici nu se în­ca­drează în prevederile legale. A­cestea au fost închise urmând a putea fi folosite în funcție de rezultatul anali­zelor”, a declarat Angelica Rus, purtătorul de cuvânt al Pri­măriei Lugoj.

Noutatea în ceea ce pri­veș­te aceste bunuri publice constă în cedarea mentenanței unei firme, pentru următorii cinci ani.

În urma licitației or­ganizate în această săp­tă­mâ­nă, firma câștigătoare se va ocupa de schimbarea robineților, înlocuirea plăcilor de faianță deteriorate, cură­ța­rea la adâncime a in­sta­la­ții­lor, desnisiparea echipamentelor de captare, dar și de dezinfectare și analizele impuse de lege.

Dacă până în prezent prețul anual de întreținere a fântânilor publice este de aproximativ 250.000 de lei, pe viitor se estimează o majorare a acestuia, la circa 400.000 de lei.