- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

O familie formată din 12 persoane din Nădrag trăieşte dintr-un singur salariu

Mondial [1]Sărbătorile de iarnă vin cu speranţă într-o casă din Nădrag. Speranţa că poate 2015 va fi mai bun decât anul acesta şi va aduce în principal sănătate celor 12 suflete care formează familia Grecu, greu încercată de problemele financiare.

”Am la mine nepoţica unuia dintre băieţi, pe care o îngrijesc cum pot. Alături de ea mai sunt cei şase copii, cel mai mic de opt ani, iar cel mai mare de 17 ani. Împreună cu soţul, încercăm să ne descurcăm cum putem, dar e foarte greu”, declara Vasilica Grecu, în vârstă de 48 de ani.

Cu toţii locuiesc într-o casă veche, cu două camere şi o bucătărie, de pe strada Padeşului. Dorm împărţiţi în camere, fiecare cum poate pe paturile bătrâne şi aproape distruse. Banii nu le ajung pentru a cumpăra o mobilă decentă. Tatăl copiilor lucrează la o firmă din Lugoj, de unde vine acasă cu un salariu care nu depăşeşte 1.300 de lei. Alocaţia copiilor rotunjeşte veniturile la circa 1.500 lei, bani care se duc în special pe mâncare.

”Soţul lucrează la turnătorie, unde nu e uşor. Ridică obiecte grele, iar el este operat de hernie şi are introduse două plase pentru a nu-i perfora operaţia. Lucrează fără să-i pese de sănătatea lui, pentru a aduce pâine la copii. Eu am lucrat la Nădrag, la pantofi. Am fost operată la rinichi şi trecută în şomaj. Nu m-au mai chemat la lucru”, spune femeia.

Singurul ajutor îl mai primesc de la Asociaţia ”Caritas” din localitate, cea care le-a oferit copiilor şi câteva daruri de Moş Nicolae.