Ultima oră

Numele Patriarhului Daniel folosit pentru eliberarea din arest a adjunctului Poliției Timiș, Florin Bolbos. Reacția DURĂ a Bisericii Ortodoxe

Judecarea pe fond a cererii de prelungire a arestului preventiv pe numele foștilor șefi ai Poliției Timiș, arestați preventiv într-un dosar DNA, a scos la iveală un moment halucinant. Avocatul comisarului-șef  Florin Bolbos, cunoscut și ca avocatul vedetelor, a invocat numele Patriarhului Daniel pentru eliberarea clientului său. Potrivit Patriarhie, Preafericitul nu are nicio implicare.

FOTO www.radioiasi.ro

MondialArestați preventiv într-un dosar în care sunt acuzați de abuz în serviciu, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, adjunctul acestuia, Florin Bolbos , șeful Poliției Rutiere, Marcel Crăciunescu și primarul din Recaș, Pavel Teodor, au fost prezentați săptămâna trecută Tribunalului Timiș cu propunerea de prelungire a arestării preventive.

În cadrul ședinței desfășurate în cameră de consiliu, unul dintre avocații lui Florin Bolbos, Cătălin Dancu, supranumit și „avocatul vedetelor” a depus la dosar două documente în favoarea lui Bolbos, invocând cu ocazia pledoariei sale o caracterizare a lui Bolbos chiar de către Patriarhul României, Preafericitul Daniel, care l-ar aprecia pe Bolbos pentru că nu a ezitat să ajute Biserica oridecâte ori i s-a cerut ajutorul. Invocarea numelui Patriarhului de către Cătălin Dancu a fost făcută publică de www.impactpress.ro. Dancu nu a putut fi contactat, dar mai mulți avocați din dosar au confirmat că „avocatul vedetelor” a invocat numele Patriarhului Daniel în pledoaria sa. Cătălin Dancu nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere, dar surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că documentele depuse de Cătălin Dancu în instanță nu au nicio legătură cu Patriarhia sau cu Preafericitul Daniel.

Potrivit suselor unor surse apropiate dosarului, unul dintre documente este semnat de Preasfințitul Paisie Lugojanul și îi este adresat lui Florin Bolbos, fiind, practic, un mesaj de mulțumire pentru modul în care Poliția Rutieră, de care răspundea Bolbos, a coordonat circulația la înmormântarea Mitropilitului Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu. Cel de-al doilea document este emis de Mitropolia Banatului și îi sunt aduse mulțumiri lui Bolbos pentru sprijinirea Bisericii în diferite acțiuni, nefiind un document emis special pentru dosarul în care este cercetat Bolbos.

În plus, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Românie, a infirmat categoric implicarea Patriarhului Daniel în dosarul șefilor Poliției Timiș susținând că acest lucru este o „dezinformare iresponsabilă”. „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a adresat nicio scrisoare deschisă pentru punerea în libertate a domnului Florin Bolbos şi, ca atare, ceea ce ar susţine avocatul apărării reprezintă, de fapt, o pură invenţie care aparţine fie acestuia, fie site-ului respectiv. Dacă avocatul apărării a prezentat un astfel de document, evident că acesta este unul fals, iar o astfel de faptă intră sub incidenţa Codului Penal”, a arătat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica. În ciuda documentelor „sfinte” Tribunalul i-a menținut pe șefii IPJ în arest preventiv. Cu ocazia contestației de la Curtea de Apel s-a dispus eliberarea șefilor IPJ Timiș și a primarului din Recaș și plasarea în arest la domiciliu.

 

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on Numele Patriarhului Daniel folosit pentru eliberarea din arest a adjunctului Poliției Timiș, Florin Bolbos. Reacția DURĂ a Bisericii Ortodoxe

  1. Pe cand si Preafericitul impreuna cu BOR-ul intr-o vizita la DNA?

  2. Nu este adevărat nimic din ce scrieți în articole.Bolbos a fost numit ,,pericol public”,iar avocatul apărării a scos în evidență faptul că acest om este un bun creștin ,frecventează biserica ,este prezent la toate liturghiile duminecă de duminecă și la toate sărbătorile religioase dintr-un an calendaristic.Da,această caracterizare a fost emisă după arestare.Uitați-vă la numărul de înregistrare !A fost redactată de oamenii cu suflet din Mitropolia Banatului care l-au cunoscut ,îl cunosc și nu neagă că îl cunosc pe acest om.Nu-i întoarce-ți spatele acestui om.Merită tot respectul nostru,respectul întregii comunități.Dumnezeu vă va întoarce ceea ce faceți.O zibună și…meditați.

    • Nu inteleg despre ce vorbim!?Daca a fost asa de credincios si moral, de ce a ajuns dupa gratii? Un om care-l traieste pe Hristos, nu se preteaza la asemenea fapte rusinoase! Meditati d-voastra mai mult…

  3. Se cunosc prea bine legaturile vicioase intre Paisie Lugojanul si Florin Bolbos. Unii preoti au fost amenintati de acest episcop in urma unor interventii ale lui Bolbos. Incep sa cada prietenii lui Paisie:Bolbos, Birceanu, urmeaza Bic si altii. Ce bine ar fi pentru biserica si incatusarea omului fara suflet Paisie, care si-a batut joc de preoti si de biserica in ultimul hal :bani, afaceri, terenuri, imobile, etc. Toti sunt niste penali!

    • MA SI MIRA FAPTUL CA ACEST PAISE DUP DECESUL DUMNEZEUSA-L IERTE A MITROPOLITULUI CORNEANU SI INSTALAREA NOULUI MITROPOLIT ACEST PAISE NU-L DA NIMENI AFARA ACEST SECURIST URMASUL LUI SOCRU SARBU UN POPA DE DOUA PARALE CEA FACUT ATATA RAU BANATULUI CACI EL E UN OLTEAN CE A FOST IN STRUCTURILE SECURITATII SI ADUS LA MITROPOLIA BANAT CE A DAT AFARA ATATIA POPIAFARA ALTII FIIND IN APROPIEREA PENSIONARII ALTII MAI TANARI…..DUPA CE SA FACUT SI PETITII CE S-AU INSTINTAT PATRIARHIA ROMANA SI BOR SI INCA-L MAI TIN IN FUNCTIE .

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE