- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Numărul trenurilor a fost suplimentat de Ziua Copilului

Mondial [1]Ziua Copilului este prilejul perfect de a petrece timp cu familia, de a vă distra și chiar de a pleca într-o mini-vacanță, pentru a sărbători prima zi de vară așa cum se cuvine. Dacă plănuiți să călătoriți cu trenul în weekendul 1-2 iunie sau în altă perioadă, este recomandat să vă informați cu privire la programul de circulare a trenurilor, precum și la rutele acestora. Aceste informații vă sunt puse la dispoziție de aplicația online mersul trenurilor [2], care vă ajută, în mod gratuit, să vă organizați eventualele deplasări cu trenul. Anul acesta, însă, ziua de 1 iunie coincide cu o perioadă de o importanță deosebită pentru România, țara noastră urmând să fie vizitată, în perioada 31 mai-2 iunie, de Papa Francisc. Cu această ocazie, CFR a decis suplimentarea trenurilor.

Există șanse mari ca weekendul 1-2 iunie să provoace supraaglomerări atât în traficul rutier, cât și în cel feroviar atât din pricina vizitei Papei, dar și din pricina Zilei Copilului. Pentru reducerea aglomerației, CFR va suplimenta trenurile pe unele rute din țară în acea perioada, în funcție de orașele care vor fi vizitate de Papa.

Prima vizită a Papei va fi în București, vineri, pe 31 mai, astfel că, în această zi, va fi mărit numărul de trenuri care au ca punct de plecare capitala, dar și cele care îl au ca destinație. Sâmbăta, 1 iunie, Papa va vizita Miercurea Ciuc și Iași, motiv pentru care vor fi suplimentate trenurile de pe rutele Brașov-Miercurea Ciuc, Miercurea Ciuc-Adjud și cele care pleacă din Iași spre Bacău, Pașcani și Vaslui.

Duminică, 2 iunie, Papa va vizita orașul Blaj, astfel că trenurile se vor suplimenta pe rutele Blaj-Sighișoasa-Brașov, Blaj-Alba Iulia și Cluj Napoca-Blaj. De asemenea, pentru asigurarea unor condiții decente de călătorie, CFR Călători [3] a decis ca, pentru trenurile regio suplimentare care vor trece prin Miercurea Ciuc, Blaj și Iași, biletele de călătorie să includă rezervarea de loc. De obicei, biletele pentru trenurile regio se vând fără loc.

Suplimentarea trenurilor reduce șansele ca vagoanele să fie prea aglomerate și, implicit, vine în avantajul călătorilor, pentru care există o probabilitate mai mare să găsească bilete cu loc. Trenurile sunt de obicei aglomerate în weekend de amatorii de excursii, dar mai ales de studenții care pleacă spre casă din orașele în care studiază. Așadar, un număr mai mare de trenuri pe rutele menționate răspunde cererii mai mari din acea perioadă din partea călătorilor.

În plus, nu este exclus ca unii părinți să aleagă să plece în excursii sau la bunici cu copii lor pentru a le sărbători ziua și să aleagă varianta deplasării cu trenul. Odată trenurile suplimentate, gradul de confort al călătorilor va crește, iar numărul de clienți nemulțumiți va fi cu siguranță redus.