Ultima oră

Numărul câinilor vagabonzi a crescut îngrijorător! Vinovat de serviciu, Poliția Locală

MondialProblema câinilor fără stăpân devine una stringentă pe străzile din Lugoj. În ultimele zile au fost semnalate mai multe patrupede agresive în zona podului de beton și pe malurile râului Timiș.

“Nu știu ce fac autoritățile, cu câinii fără stăpân. Au spus că a câș­ti­gat o altă firmă adunarea câi­nilor din municipiu și tot nu mai scăpăm odată de ei. Când ieșim la plimbare seara pe mal trebuie să fim atenți din toate părțile să nu ne înhațe vreun câine. Sunt vreo zece care se plimbă fără ca cineva să-i vadă și să-i ridice. Când vremea e bună sunt mulți copii mici care se joacă, iar părinții trebuie să-i păzească cu mare atenție să nu fie mușcați”, a spus revoltată Dorina Coman, care locuiește pe splaiul 1 Decembrie 1918.

Administrația locală susține că Lugojul nu ar mai avea probleme cu câinii fără stăpân, dacă aceștia nu ar fi aduși din afara municipiului și mai ales dacă cei însărcinați cu păstrarea liniștii și ordinii publice în oraș și-ar îndeplini sar­cinile.

Repre­zen­tanții mu­ni­cipalității consideră că patrupedele ar putea fi observate și ridicate în timp scurt de lucrătorii societății Little Toys, cea care a semnat cu Primăria Lugoj contractual de delegare a gestiunii adăpostului de câini comunitari de pe strada Traian Vuia.

“Deocamdată des­pre cei de la ecarisaj nu pot să am un punct de vedere raportat la activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din oraș, cât de eficientă este sau nu. În ultima perioadă au fost aduși mai mulți câini din a­fara orașului și lăsați în zona podului de beton. Unii au fost aduși chiar și din apropiere de Caransebeș. E clar însă că lipsa de vigilență a polițiștilor locali face ca patrupedele abandonate să rămână mai multe zile pe străzi până ca cineva să sesizeze firma de ecarisaj. De aceea în perioada următoare vom propune măsuri de eficientizare a activității Poliției Locale, pen­tru a duce la o rezolvare mai eficientă a problemelor din municipiu”, a explicat Fran­cisc Boldea, primarul Lugojului.

Adminis­trația locală a anunțat că a luat o primă măsură pentru sancționarea eficienței reduse în activitatea de ecarisaj din oraș, plătind doar două treimi din factura emisă de cei de la Little Toys, restul banilor urmând să fie achitați când vor fi adunați toți câinii de pe străzi.

Campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân

În speranța că lugojenii vor fii mai conștiincioși în ceea ce privește animalele de companie și numărul câinilor vagabonzi va scădea, Asociația Free Amely 2007 lansează o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân. Acțiunea va avea loc în zilele de 5, 6 și 7 octombrie, în intervalul orar 10.30 – 19, la adăpostul pentru câini Free Amely 2007, situat între lo­ca­litățile Tapia și Măguri.

”Pentru programarea câinilor la castrat, proprietarii patrupedelor sunt rugați să sune la numerele de telefon 0731/973866 sau 0726 / 692 964, iar când vin cu câinii la castrat să aducă și o copie după Cartea de Identitate. Pentru câinele care nu are microcip, contra unei sume de 25 de lei, plătită de proprietar, animalul poate primi microcip și carnet de sănătate. În România, conform le­gislației în vigoare, este obligatorie castrarea câinilor care nu sunt înscriși la Asociațiile Chinologice și este obligatorie microciparea tuturor câinilor. Castrarea și microciparea unui câine, la un cabinet veterinar, vă poate costa câteva sute de lei! Acum este momentul să profitați de ocazie”, transmite Elena Balaj, administrator Free Amely 2007.

Campania de sterilizare va fi coordonată de dr. Maria Magyar, fiind sponsorizată de Asociația Seelen für Seelchen din Germania, în cadrul Programului Hope & Change For Romanian Strays.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE