- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

“Nu vă miraţi dacă anul acesta echipa de fotbal va retrograda!”

Mondial [1]Suma de 300.000 de lei nu acooperă nici pe departe datoriile Clubuilui Sportiv Municipal la ora aceasta. „Sunt curios cum va defalca această sumă directorul interimar Gheorghe Bologa”, spune consilierul independent Mihai Anghel, care a furnizat presei următoarele debite ale CSM:

50.000 de lei datorii către Finanţe (impozite)

30.000 de lei reprezintă datoriile către sportivii de la lupte libere

70.000 de lei sunt datoriile căttre secţia de volei, pentru a o aduce pe „zero”

50.000 lei reprezintă datoriile către furnizori

25.000 de lei sunt datoriile către Secţia de lupte greco-romane

De reţinut că peste o săptămână este programată o etapă decisivă, în care CSM Lugoj. în caz de victorie, poate obţine un nou titlu naţional.

„Din această sumă de 300.000 de lei, rămân 70.000, care acoperă salariile restante pe două luni la secţia de fotabl, în condiţiile în care 135.000 lei sunt datoriile către fotbalişti. Dacă nu vom achita aceste sume, vor mai semna sportivii vreun contract cu echipa de fotbal a oraşului?”, se întreabă Anghel, care adaugă: „Nu vă miraţi dacă anul acesta echipa de fotbal va retrograda. Şi nu va fi din vina antrenorilor!”

O parte din vină, spune Anghel, aparţine şi Consiliului Judeţean Timiş, pentru nealocarea sumei de 820.000 lei.

Marius Martinescu, la rândul lui, arată cu degetul spre Consilul local: „actuala rectificare a fost o succesiune de cârpeli, s-au dat bani la Clubul Sportiv Municipal cât să nu moară”.

În context, s-a amintit exemplul a trei echipe care au primit bani de la „judeţ”: Sebiş, finanţat de CJ Arad, FC Hunedoara (CJ Hunedoara) şi CSM Reşiţa (CJ Caraş-Severin). Bineînţeles, şi în cazul Lugojului, sumele trebuie acordate şi justificate conform prevederilor legale.