Ultima oră

Note mai bune pentru sex! Scandal erotic într-o şcoală lugojeană

MondialTotul a început în cursul zilei de 22 februarie, când eleva A.I, ajunsă acasă de la şcoală, i-a spus mamei că Dan Deliu, profesorul său de educaţie tehnologică, a acostat-o pe strada Bucegi şi i-a făcut avansuri cu tentă sexuală.

Tânăra a reuşit să înregistreze dialogul, iar mama a rămas înmărmurită.

Şi-a anunţat soţul, pe Mihai I. care a hotărât imediat că trebuie să anunţe comportamentul dascălului, atât conducerii unităţii de învăţământ, cât şi poliţiştilor.

”Soția mea m-a chemat afară din casă, pretextând că are să-mi dea o veste bună, pentru ca pe urmă să realizez că nu este deloc o veste bună. Mi-a spus că fiica noastră l-a înregistrat pe domnul profesor într-o discuție pe care am ascultat-o pe urmă. Din înregistrarea audio efectuată de către fiica mea au reieșit niște cuvinte jignitoare aduse la adresa unui minor. Nu le pot relata, pentru că îmi este rușine. Ca părinte, mi-a trebuit un timp să pot fi calm, pentru că starea fiicei mele este, sau cel puțin cred, normală la ora actuală. (…) A doua zi, încă de la ora 8, m-am prezentat la școală, am discutat cu doamna directoare, cu diriginta fiicei mele, cu organele competente ale școlii, iar mai apoi, după hotărârea școlii, am făcut o sesizare și la organele de poliție. Am depus înregistrarea audio pe suport optic, care a rămas și la școală”, ne-a declarat Mihai I.

Mihai I. mai spune că a fost căutat de profesor, pentru a-i cere să-şi retragă plângerile depuse.

”Profesorul s-a prezentat acasă, unde locuim noi, iar soția mea i-a spus că nu are ce să discute cu dânsul, pentru a lămuri problema apărută. După aceea, domnul profesor s-a prezentat la serviciu la mine, unde în cadrul unei discuții amiabile, deoarece eu respect profesorul, func­ția și școlile avute, mi-a ce­rut să îmi retrag plângerea, atât cea penală, cât și cea de la școală. Mi-a spus să mă gândesc, pentru a nu-i distruge cariera de profesor. Domnul profesor mi-a oferit bani sau bunuri, în cazul în care aș retrage plângerea. Răspunsul meu a fost categoric nu. Dacă am început un lucru, doresc să îl termin, iar situația emoțională a fiicei mele și a mea este mai presus de orice”, ne-a mai spus Mihai I.

În exclusivitate pentru ”Redeşteptarea”, profesorul Dan Deliu a infirmat acuzaţiile care i se aduc.

”Mi s-a comunicat că este recomandat să nu discut deocamdată cu presa, însă nu, nu este adevărat! Acuzațiile care mi se aduc nu sunt adevărate. Atât am avut de spus!”.

Întrebat dacă este adevărată afirmația tatălui elevei de clasa a VIII-a, prin care se preciza că profesorul s-ar fi deplasat la locuința acestora, iar mai apoi la locul de muncă al tatălui pentru a-i propune o înţelegere amiabilă, bunuri materiale, în schimbul renunțării la acuzații, răspunsul cadrului didactic acuzat a fost scurt și concis, acesta negând acest fapt, printr-un ”Doamne ferește!”.

Interesant este că pe un site în care sunt evaluate cadrele didactice din Şcoala 6 de către elevi, Dan Deliu, profesor la Nr.6 din 2009, a primit un calificativ foarte bun: 4,6 din maximul 5.

”Profesorul meu preferat. Face lecţiile să fie mai amuzante şi glumeşte foarte mult; E un profesor foarte bun, dar dacă nu îl ascultaţi chiar deloc poate să fie şi rău. Glumeţ şi de treabă! Eu zic că este unul dintre cei mai buni profesori”, cred elevii.

Pentru a face lumină în acest caz, pe fir au intrat organele de anchetă, atât cele din învăţământ, cât şi cele din poliţie şi procuratură, pe numele profesorului fiind deschis un dosar de cercetare penală.

Reprezentanţii şcolii nu au stat nici ei cu mâinile în sân şi în dimineaţa zilei de 24 februarie au hotărât să-l suspende temporar din activitate pe Dan Deliu.

În ultimii ani, astfel de cazuri au început să fie tot mai dese, nu de puţine ori, presa scoţând la iveală abuzuri sexuale ale profesorilor, cărora le-au căzut victime elevii.

Mai multe amănunte în exclusivitate despre cazul „Note mai bune pentru sex” le puteţi afla doar din ediţia tipărită a ziarului Redeșteptarea.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Note mai bune pentru sex! Scandal erotic într-o şcoală lugojeană

  1. Il cunosti pe ,,domn profesor”?Pt asta e pus acolo asta trebuie sa le învețe pe fete.Chiar si daca ar fi filtrat fata cu el ea e doar un copil de 14 ani ,iar el are o vârsta si mai e si profesor se presupune ca are mai multă minte decat un copil.Rusine ,,domn profesor”

  2. Cum poti spune ca fata e de vina ,il cunosti pe ,,domn profesor”?Chiar daca așa ar fi fost nu trebuia sa își pună mintea cu ea la vârsta care o are el si mai si profesor nu pt asta e pus sa învețe fetele săi fie Rușine e un gunoi nu se poate numi barbat si mai ales profesor cineva așa ca el

  3. Mi-a fost profesor si este un om extraordinar. Glumeste mult si de multe ori, poate cateodata este inteles gresit dar nu cred ca poate face asa ceva! Cat despre eleva… cred ca adevarul este undeva la mijloc. Cu siguranta l-a provocat la glume proaste, a intrat in joc (fiind un om deschis si glume) si l-a inregistrat, fiind pregatita sa faca acest lucru! Este prea cusut cu ata alba ca sa te intalnesti pe strada si sa fii si pregatita sa faci aceasta inregistrare…

  4. Nu cred profesorul este vinovat cu ceva. E foarte suspect faptul ca o întâlnire pe strada ajunge la asemenea discuții și înregistrarea pe tel. E logic ca și eleva l-a provocat. Nu i poate face rău unui profesor din cauza unei fetite care filtrează cu toți. E o nedreptate!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*