Ultima oră

Nervi, jigniri, agresiuni! Un consilier local a fost stropit cu apă la întâlnirea programată în cartierul Militari

MondialLocuitorii din zona rezidenţială de pe teritoriul fostei unităţi militare de infanterie din strada Timişoarei, s-au adunat sâmbătă, 27 ianuarie, în centrul cartierului, pentru a-şi expune în faţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a consilierilor locali prezenţi problemele şi nemulţumirile legate de serviciile publice, amenajările şi lucrările edilitare executate şi promise în zonă.

La întâlnirea de la ora 10, iniţiată de Adrian Gherga (unul dintre rezidenţi) a participat o echipă a actualului executiv condusă de viceprimarul Cristian Galescu, avându-i alături pe arhitectul şef al municipiului, Dinel Mazilu, şeful direcţiei tehnice din primărie, Cotizo Negruţiu, şefa Serviciului Sere şi Spaţii Verzi, Elena Olaru şi un reprezentant al Poliţiei Locale.

Au fost de faţă şi consilierii locali Bogdan Blidariu (PNL), Feodor Maşniţă (PMP), Liviu Brânduşoni (USR), Marius Martinescu (independent).  Aceştia au stat faţă-n faţă cu locuitorii din cartier, cărora li s-au alăturat revoluţionari şi membrii ai aşa-numitei societăţi civile din Lugoj.

Întâlnirea a debutat cu reproşuri şi voci ridicate, primul care a fost luat în colimator fiind consilierul Feodor Maşniţă, ajuns mai devreme la întâlnire: “ce căutaţi aici, nu faceţi nimic pentru oameni în consiliu, doar puneţi beţe-n roate?”.

“Administraţia este cea care poate să facă. Noi nu avem atât putere cât credeţi voi. Nimeni nu-l opreşte pe primar să asfalteze străzile” a replicat Maşniţă.

Nervii s-au vărsat şi pe ceilalţi consilieri locali care au venit la întâlnire: “aţi votat împotrivă, nu aveţi că să căutaţi aici”.

Viceprimarul Galescu a intervenit pentru a tempera spiritele şi i-a invitat pe locuitorii din cartier la foişorul din zonă pentru a le asculta doleanţele.

Principalele probleme au fost expuse punctual pe parcursul a aproximativ 30 de minute de către Adrian Gherga, răspunsurile fiind date pe rând de membri executivului, de faţă.

“În primul rând drumurile de aici care trebuiau făcute, sunt într-o stare foarte rea. Nu se poate circula pe ele. Când se dezgheaţă e numai noroi. Din cele 12 străzi prevăzute în cartier, doar două au fost asfaltate şi la acelea s-a lucrat mai mult de un an. S-a început în noiembrie 2016 şi s-a terminat de puţin timp, în 2017, dar nici acum nu ştiu dacă sunt recepţionate. Celelalte când se vor face? Drumurile care au fost balastate acum s-au transformat în drumuri de pământ”, a arătat Gherga.

“Străzile asfaltate nu au fost recepţionate, au fost probleme cu canalizarea deteriorată de utilajele grele care a acţionat în zonă şi trebuie refăcută. Acum avem alte trei drumuri licitate şi atribuite pentru asfaltare care vor fi semnate după aprobarea bugetului. Tot anul acesta vom mai scoate la licitaţie alte străzi” a explicat Cotizo Negruţiu. “În doi ani se vor face toate drumurile, cred că acesta e un termen rezonabil” a completat viceprimarul Cristian Galescu.

Un alt neajuns prezentat a fost cel al colectării resturilor menajere de la case, în prezent pentru tot cartierul existând un singur container de gunoi, care pe lângă faptul că este total insuficient este amplasat departe de case.

“Colectarea resturilor menajere o să fie preluată de Retim care urmează să vină în cartier să încheie contracte, iar până în mai, când va începe noul operator noi mai putem să punem un container”, a spus Cristian Galescu.  

Discuţiile au fost întrerupte de Daniela Lungu de la societate civilă care i-a luat la ţintă pe consilierii locali: “consilierii PNL, PMP şi Liviu Brânduşoni să plece. Nu au ce să caute aici. Au votat împotrivă”.

După o nouă intervenţie a lui Galescu care a explicat că aleşii locali au dreptul să  participe la întâlnire, Adrian Gherga a solicitat răspunsuri pentru cererile de cumpărare a terenurilor concesionate, realizarea nomenclatorului stradal, adunarea celor 30 de câini fără stăpân şi introducerea gazului în cartier.

“În ceea ce priveşte terenurile, acestea au fost evaluate şi în acest an vor începe să fie vândute. Introducerea gazului nu e în sarcina primăriei. Pentru introducerea gazului nu e rentabil să se facă în mod indivdiual, trebuie făcut în comun pentru tot cartierul”, a explicat Dinel Mazilu.

Viceprimarul Galescu a anunţat că de luni o echipă de la ecarisaj va veni în cartier şi a cerut sprijinul locuitorilor pentru a putea aduna cât mai mulţi câini care nu au stăpân.

“Echipele de la Salprest au mai fost în zonă dar nu au găsit mai mult de trei câini şi aceia au fost protejaţi de proprietarii de la case când lucrătorii au încercat să-i prindă”, a precizat din nou Cotizo Negruţiu.

Solicitări au avut şi alţi participanţi prezenţi care au cerut grăbirea construirii parcului prevăzut în proiect, curăţarea spaţiilor verzi neîngrijite, iluminarea intrării în cartier, alungarea prostituatelor de la intrare şi a tinerilor din oraş care folosesc foişorul pentru se droga.

Una dintre proprietarele de case a cerut membrilor executivului şi consilierilor din opoziţie prezenţi să renunţe la adversităţi şi să-şi unească forţele pentru rezolvarea problemelor: “nu mă interesează culoarea politică, vreau doar să am condiţii bune de trai în acest cartier; nu contează de unde sunt cei care conduc, de la ce partid, încercaţi să nu mai faceţi taberele astea pentru că ne faceţi rău nouă”.

“Toate problemele prezentate sunt rezolvabile. Iluminatul la intrarea în cartier putem să-l facem doar după ce avem terenul în proprietatea noastră. În perioada care urmează vom discuta cu poliţia naţională pentru a găsi o soluţie faţă de persoanele dubioase din zonă”, a conchis viceprimarul Cristian Galescu.

La finalul discuţiilor consilierul Liviu Brânduşoni a fost stropit cu apă de una dintre femeile (cu o vârstă respectabilă) participante, ce s-a arătat deranjată de prezenţa politicianului în cartier: “nu aveţi ce căuta aici, sunteţi contra, dacă nu vă place oraşul şi ce se face mutaţi-vă, plecaţi că mă şi enervaţi!”.             

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE