Ultima oră

Negresă cu nuci

MondialIngrediente (12 porții)

  • 300 g făină
  • 300 g unt
  • 400 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 300 g ciocolată
  • 4 ouă
  • miez de nucă
  • alune

Preparare

Se pun într-o cratiță: laptele, zahărul, untul și cacaua. Se pun pe foc mic și se fierb până când totul este omogenizat. Se lasă să se răcească.

În compoziția răcită se pun gălbenușurile, albușurile bătute spumă și făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează și se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se coace 60 minute la foc moderat.

Ciocolata se topește pe baie de abur. După ce s-a topit i se adaugă o lingură de unt moale și se amestecă energic.

Când prăjitura este rece, se întinde ciocolata și se presară miez de nucă pisat și copt în cuptor, presărat fiind cu zahăr brun.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE