Ultima oră

Mușchiuleț de porc cu sos de prune

Ingrediente pentru sos:
– 2 linguri ulei vegetal
– 150 g ceapă tocată
– 2 căței usturoi tocați mărunt
– 50 g zahăr brun
– 70 ml oțet de orez
– 70 ml sos de roșii/ ketchup
– 2 linguri sos de soia
– 2 lingurițe boabe de muștar
– 1 linguriță pudră de ghimbir
– 1 linguriță piper negru măcinat
– 2 cuișoare
– 800 g prune, tăiate în sferturi
– 1 bucată anason stelat

Ingrediente pentru friptură:
– 2 linguri ulei vegetal
– 2 muschiuleți de porc (nu mai mult de 450 g carne)
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță piper

Preparare:
Sotează ceapa și usturoiul în două linguri de ulei la foc mediu timp de cinci minute, amestecând continuu.

Adaugă restul ingredientelor, inclusiv prunele. Lasă totul să dea în clocot, redu intensitatea focului și lasă-le să fiarbă la foc mic.

În 30 de minute prunele se vor înmuia, se vor rupe și sosul se va îngroșa. Scoate și aruncă cuișoarele și anasonul stelat.

Încinge cuptorul la 230C.

Încinge o tigaie pe foc mediu, adaugă două linguri de ulei, condimentează mușchiulețul de porc cu sare și piper și pune-l în tigaie. Sotează timp de șapte minute până când se rumenește pe toate părțile.

Transferă carnea de porc într-o tavă tapetată cu hârtie de aluminiu și acoperă mușchiuleții cu un sfert din sosul cu prune. Bagă la cuptor timp de 15 minute.

Întoarce carnea o dată, adaugă un sfert din sos deasupra și mai pune la cuptor timp de 10 minute. Scoate friptura și las-o încă 10 minute fără să o tai. Servește-o cu sosul de prune rămas.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE