"> Mulțumiri administrației Boldea! Salprest, aproape sigur în faliment – Redeșteptarea

Mulțumiri administrației Boldea! Salprest, aproape sigur în faliment

 Mulțumiri administrației Boldea! Salprest, aproape sigur în faliment

Societatea de salubritate locală Salprest a primit încă o lovitură în încercarea ei de redresare.

Falimentul este aproape, după ce cererea de apel i-a fost respinsă de instanțele timișorene, prin Hotărârea nr. 650/2019 din 23.09.2019. Pe portalul just.ro al Curții de Apel Timișoara scrie: ”Tip soluție: Anulează cererea de apel. Soluția pe scurt: Anulează ca netimbrat apelul declarat de debitoarea Soc. Com. Salprest SRL reprezentată prin administrator special ing. Ghera Mircea Nicolae împotriva sentinței comerciale nr. 188/21.02.2019, pronunțată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 3507/30/2018/a1 în contradictoriu cu debitoarea Soc. Com. Salprest SRL reprezentată prin administrator judiciar ABA Insolvency SPRL şi cu intimatul creditor Consiliu Judeţean Timiş. Definitivă. Pro­nun­țată în ședință publică, azi 23.09.2019”.

După cum se știe, Primăria Municipiului Lugoj este cel mai important client al Salprestului și are restanțe mari în plata datoriilor, invocând tot fel de aspecte, cum că suprafața măturată de Salprest ar fi mai mică în realitate decât cea declarată, etc.

Cuvântul final îi aparține administratorului judiciar care su­pra­veghează procesul de insolvență al Saprestului. Cert este că, prin planurile propuse, firma Salprest nu și-a recuperat datoriile în această perioadă de insolvență.

Și-a luat Boldea mâna de pe ”Salprest”?

Un alt aspect a fost sesizat de Claudiu Buciu, preșe­dintele PNL Lugoj, care, într-un mesaj intitulat ”Să ne rugăm să nu ningă!”, scrie:

”Salprest a trecut din insolvență în faliment. În acest moment, Primăria Municipiului Lugoj are contract de deszăpezire încheiat cu Salprest SA, fapt pentru care nu poate atribui acest serviciu altei societăți. Deocamdată. Intrarea în fali­ment a Salprest SA deschide însă posibilitatea rezilierii contractului de deszăpezire. Până acum, administrația PSD, condusă de Boldea, nu și-a plătit nici măcar facturile emise de Salprest pentru serviciul de deszăpezire prestat anul trecut. Salprest a câștigat în instanță litigiul cu Primăria și va bloca conturile Primăriei săptămâna viitoare. Boldea așteaptă zăpada și se pregătește să acorde serviciul de desză­pezire, in regim de urgență, unei firme de casă, la un preț evident mai mare decât cel oferit de Salprest. Singurul lucru pe care admi­nistrația PSD îl mai poate face pentru Salprest este să achiziționeze Pri­măria materialul necesar pentru deszăpezire, Salprestul urmând sa presteze doar serviciul. Însă până acum nu s-au făcut pași în acest sens”.

Teoretic, mai există încă o soluție de contestare. Dar, pe baza planului existent de reabilitare, nu se arată prea multe șanse la apel, singura cale de atac care a mai rămas disponibilă.

Leontin Tîrziu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: