Ultima oră

MISTER! Spitalul din Lugoj este executat silit de Meridian. Ambele instituţii neagă procesul

spital2La Secţia Civilă I a Judecătoriei Timişoara s-a judecat în luna martie cererea executorului judecătoresc de executare silită a Spitalului Municipal de către Societatea "Meridian 22".

Mondial

spital2

La Secţia Civilă I a Judecătoriei Timişoara s-a judecat în luna martie cererea executorului judecătoresc de executare silită a Spitalului Municipal de către Societatea „Meridian 22”.

„Instanţa va admite prezenta cerere şi va încuviinţa executarea silită”, se arată în încheierea civilă solicitată de Redeşteptarea la Biroul de Informare şi Relaţii Publice al instituţiei.

Instanţa constată că cererea îndeplineşte dispoziţiile legale, reclamantul (n.red. – Meridian) depunând în copii certificate încheierea din data de 19.03.2013.

Spitalul se jură că nu are restanţe

Interesant este faptul că ambele părţi, atât creditorul, cât şi debitorul, nu par a avea ştiinţă de acest act. „Se poate verifica şi la contabilitate, nu avem nicio restanţă la Salprest sau Meridian sau în altă parte. Nu avem absolut nimic de plătit din urmă, din moment ce eu am închis al doilea an pe zero cu datoriile şi aici mă refer la 2011 şi 2012”, spune directorul Spitalului Municipal Lugoj, Florin Voichescu.

„Nu avem pe rol vreun litigiu cu Meridian 22 şi nici datorii către acesta nu figurează în evidenţa noastră”, declară ec. Liviuţa Crista, director financiar contabil al SML, iar juristul instituţiei, Oana Jurjoni, confirmă acest lucru: „Din ştiinţa mea, nu există niciun dosar pe rol privind executarea silită. Deocamdată, noi nu am primit nimic oficial, niciun act”.

Meridian ascunde suma pentru care execută spitalul

La rândul ei, societatea creditoare, cea care are de câştigat prin recuperarea banilor, nu arată prea mare entuziasm în legătură cu subiectul. Contactată telefonic, jr. Viorica Vucan de la „Meridian 22” ne-a spus prima dată că nu poate da informaţii fără aprobarea directorului, iar apoi nu a mai răspuns la telefon, după care a fost plecată la tribunal toată după-amiaza.

Directorul „Meridianului”, Iosif Groza, declară că procesele datează din vremea când el nu era director şi că nu ştie să ne dea prea multe detalii.

„Sunt două procese datând din 2009 şi 2010, în care s-au achitat datoriile. Dacă a rămas vreo „codiţă” nu pot spune, pentru că jurista e plecată. Eu vreau să vă spun doar că nu am de ce să-i trag de urechi pe cei de la Spital. Dacă era executare silită, îi sunam şi rezolvam „codiţa”.

Groza adaugă că „procese avem cu oamenii de la case, cu cei care distrug capacele de canal, Spitalul chiar nu e o problemă”.

„Există o încuviinţare prin care Meridianul execută Spitalul”

Armonia dintre cele două părţi este stricată însă, de executorul judecătoresc, care se miră: „Cum să nu ştie Meridianul, doar ei sunt cei care au cerut începerea executării silite?”.

El confirmă datele obţinute de Redeşteptarea: „Există într-adevăr o încuviinţare de dată recentă, prin care Meridianul execută Spitalul. Acest lucru se poate vedea pe site-ul Judecătoriei Timişoara, unde e publicată executarea silită Meridian împotriva Spitalului.

Restul datelor ţin de secretul profesional şi nu vi le pot dezvălui. Sigur că sunt restanţe, dar Meridanul vă poate spune mai mult”, spune executorul judecătoresc care lucrează cu societatea „Meridian 22”.

„Vorbesc mâine cu Voichescu şi problema sunt sigur că se rezolvă”, ne-a asigurat la final directorul Meridianului.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE