- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Mişcare de protest? PMP votează în premieră împotriva proiectelor primarului Boldea

Mondial [1]Filiala locală a Partidului Mişcarea Populară Lugoj se “leapădă” de cea a Partidului Social Democrat, deşi la nivelul Timişului există un protocol de colaborare cu social democraţii, pentru Consiliul Judeţean.

Acuzaţi în mai multe rânduri de către opoziţia din Consiliul Local Lugoj, că în şedinţe aleşii PMP ridică mâna doar în favoarea primarului Francisc Boldea şi a grupului majoritar PSD – ALDE, aleşii mişcării populare au ţinut să demonstreze contrariul, în şedinţa ordinară de joi, 21 decembrie 2017, când cei doi consilieri ai PMP au votat împotriva unui proiect care, pentru a fi aprobat, avea nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor locali.

Decizia a fost una în premieră pentru consilierii PMP, măcinați în acest mandat de conflicte interne, fiind singurii care au reușit să rotească trei aleși locali în ședințe, deși dispun doar de două locuri. Acest lucru, pentru că decizia de excludere a consilierului Fedor Mașniță a fost contestată de acesta, iar înlocuirea lui cu Daniela Muntean a fost valabilă doar pentru două ședințe.

Revenirea acestuia în consiliu a coincis cu o mișcare de frondă împotriva lui Boldea, prima luare de poziție fiind chiar a lui Mașniță, care a precizat că ”proiectul inițiat de domnul primar Boldea de a construi un nou pod paralel cu cel de fier ar fi o malformație la arhitectura orașului nostru”.

Marian Costea, preşedintele PMP Lugoj, a trimis un comunicat care să explice poziția partidului. “

În calitate de preşedinte al Partidului Miş­carea Populară Lugoj, doresc să fac următoarele precizări şi clarificări totodată. În cadrul organizaţiei locale a PMP Lugoj nu există niciun fel de colaborare cu PSD Lugoj, PMP având un protocol de colaborare cu PSD doar în Consiliul Jude­ţean. Votul nostru ca şi or­ga­ni­zaţie locală, în cadrul sedinţei de Consiliu Local, a fost unul tehnic, deoarece propunerile nu corespundeau cu programul PMP şi interesele partidului, neavând nicio legătură cu primarul Francisc Boldea sau PSD. Doresc să clarific că decizia de vot se datorează hotărârii Partidului Mişcarea Populară, nicidecum din alte motive, după cum s-a scris în presă”, a transmis Costea.

Formaţiunea îi are în Consiliul Local pe Fedor Maşniţă şi Cristian Cornean.