Ultima oră

MINUNE: Primarul promite ca până mâine toate străzile şi fundăturile din Lugoj vor fi curăţate de zăpadă!

blocaj01Cu ocazia săptămânalei conferinţe de presă, primarul Francisc Boldea a anunţat că toate cele 235 de străzi din Lugoj vor fi deszăpezite până în cursul zilei de miercuri.

Mondial

zapada cartiere02Cu ocazia săptămânalei conferinţe de presă, primarul Francisc Boldea a anunţat că toate cele 235 de străzi din Lugoj vor fi deszăpezite până în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, şi accesul pe aceste artere va fi mult mai uşor decât până în prezent. Acesta spune că se va lucra cu mai multe utilaje decât până în prezent, pentru ca munca să fie eficientă.

”Ne-am întrunit în cadrul comandamentului de iarnă şi sperăm ca până mâine să degajăm toate străzile şi fundăturile din municipiu, în limita posibilităţilor, deoarece trebuie să avem în vedere şi cantitatea mare de zăpadă căzută. Lucrăm şi cu şapte utilaje, iar la noapte vom da cu clorură de magneziu pe suprafeţele unde se vede puţin asfaltul, pentru a nu se prinde altă pojghiţă”, spunea primarul Francisc Boldea.

Tot în cursul zilei de 15 februarie, pe mai multe străzi din zona centrală a oraşului, în special cele din apropierea Pieţei Josif Constantin Drăgan şi de cealaltă parte a Podului de fier, se va întrerupe circulaţia pentru a se putea degaja mormanele de zăpadă din parcări.

Realitatea din oraş, diferită de cea a primarului

Cine a avut astăzi de umblat pe străzile Lugojului, a putut însă constata că realitatea e alta. Drumurile din cartierele lugojene duc dorul utilajelor de deszăpezire. Spre exemplu, pe străzile care intersectează cu strada Tudor Vladimirescu oamenii spun că nu au văzut urmă de lamă. Lucrurile stau la fel şi pe străzile Balta Lată, Micşunelelor, Potcoava Unic şi multe alte artere unde zăpada este călcată doar de urmele maşinilor.

”Nu a intrat nimeni în Potcoava Unic, deşi o tură scurtă era treabă de cinci minute. Drumurile naţionale arată foarte bine şi noi nu putem să ieşim cu maşinile de-aici”, declara Ioan N, locuitor din zonă.

”Eu locuiesc în Micro IV pe strada cu sens unic ce dă pe Astalaş. Chiar am stat la geam şi m-am uitat să văd dacă trece vreo lamă. Niciuna!”, spunea Sorin P.

Probleme sunt şi acolo unde s-a intrat cu utilajele, zăpada rămânând aproape la fel de mare ca şi pe străzile unde nu s-a intervenit deloc. Stadion, Ţesători, Micro V, Micro I, Cotu Mic, Micro IV, zona blocurilor M.A.N sunt doar câteva exemple unde se circulă extrem de dificil doar pe o singură bandă. Locuitorii sunt nemulţumiţi şi spun că şoferii de pe utilaje îşi fac treaba de mântuială.

”Am văzut când au trecut cu utilajul de deszăpezire şi în urma lor a rămas neaua tot la fel. Nu circulă cu lama la nivelul solului! E ridicată pe jumătate sau foarte puţin. După asemenea intervenţii nu e de mirare că drumurile sunt cum sunt. Strică motorina degeaba”, declara un locuitor nemulţumit din Micro II.

Asemănătoare cu intervenţia din cartierele lugojene a fost şi cea către satul Armădia. Deszăpezirea utilajului a fost atât de ”eficace”, încât la doar câteva minute după aceea autovehiculul care alimenta magazinul din sat cu pâine a rămas împotmolit mai bine de jumătate de oră.

”Nici nu a lăsat lama jos. S-au plimbat până în capătul satului şi după aceea au plecat în treaba lor. Ne-am chimuit zeci de minute să scoatem maşina pentru a putea ajunge la magazin să descarce. E bătaie de joc!”, declara şi Cosmin T. din Armădia.

Una peste alta, rămâne întrebarea pusă de unul dintre participanţii la trafic: „De ce până acum nu s-a făcut deszăpezirea, deşi a trecut mai bine de o săptămână de la prima ninsoare?”

zapada cartiere01

zapada cartiere03

zapada cartiere06

zapada cartiere07

blocaj02

zapada cartiere10

zapada cartiere11

zapada cartiere12

zapada cartiere13

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE