Ultima oră

Mii de liceenii din Lugoj, aşteptaţi la un film 3D gratis la cinematograful din oraş

La 6 luni de la inaugurare, cinematograful lugojean nu funcţionează, administratorul urmând să fie din nou schimbat în şedinţa consiliului local de joi

MondialToţi directorii şi directorii adjuncţi de licee din Lugoj au fost convocaţi astăzi, începând cu ora 10:00, de primarul Francisc Boldea în sala de protocol. Motivul principal al şedinţei l-a constituit informarea acestora asupra unor proiectări de filme 3D la cinematograful din Lugoj, parte a unor testări, la care vor fi invitaţi liceenii.

La şase luni de la inaugurare, cinematograful lugojean nu funcţionează, administratorul, care a fost până nu de mult Casa de Cultură a Municipiului, urmând să fie schimbat în şedinţa Consiliului Local de joi, 16 octombrie, atunci când se va supune la vot deschiderea unui nou serviciu în cadrul primăriei pentru îngrijirea acestuia şi a bazinelor.

Totuşi, pentru a reduce din numărul nemulţumiţilor, lugojenii criticând neîntrerupt întârzierea deja de jumătate de an a deschiderii efective a cinematografului, primarul a venit cu ideea de a chema elevii din oraş la film.

Boldea a precizat că testările aparaturii de ultimă generaţie de la cinematograf sunt o oportunitate ideală pentru a le arăta tinerilor din oraş condiţiile de care se vor putea bucura odată ce noua locaţie va fi cu adevărat inaugurată.

Acesta a mai spus că liceenii nu vor plăti bilet pentru vizionarea peliculei 3D, aceştia urmând să intre la film pe clase. Biletele nu se pot tăia încă, deoarece cinematograful nu este avizat în niciun mod pentru activităţi comerciale.

Din spusele primarului, s-a realizat la nivel de licee un sondaj, în care elevii au fost întrebaţi dacă au fost vreodată la un film la Timişoara. În urma rezultatelor, edilul-şef susţine că doar 10% dintre tinerii din Lugoj au văzut vreodată un film 3D la un cinematograf din Timişoara sau din alt oraş.

Pelicula pe care o vor urmări aceştia, începând cu săptămâna viitoare, se numeşte „Zambezia” şi a fost lansat în 2012.

Animaţia prezintă povestea lui Kai, un şoim care călătoreşte până în oraşul de păsări Zambezia, acolo unde, în încercarea de a salva populaţia, îşi descoperă adevăratele origini şi învaţă cum să fie parte a comunităţii.

Odată cu schimbarea administratorului, întreaga procedură de testare, avizare şi clasificare a cinematografului lugojean va fi reluată de la început.

Astfel, se preconizează că darea în utilizare normală, adică activitatea de vânzare de bilete pentru vizionarea de filme, ar putea fi realizată după alte şase luni de aşteptare, cinematograful din oraş putând fi dat în folosinţă, în aceste condiţii, de-abia în primăvara anului 2015.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on Mii de liceenii din Lugoj, aşteptaţi la un film 3D gratis la cinematograful din oraş

  1. O locație neutilizabilă, dar inaugurată, reprezintă o gaură în bugetul local. Cheltuielile cu întreținerea sunt mult mai mari, decât dacă era dat în folosință spațiul. Dar ce nu face primarul pentru imagine. Încearcă sa-si spele imaginea, invitând elevii la demonstrații 3D…

  2. probabil asteptam sa trebuiasca reparat din nou inainte sa fie dat in folosinta ;)) probabil si in primavara vom vedea filme tot acasa sau in timisoara , bani aruncati de pomana , daca deschidea un privat cinema sigur era gata si ca constructie mai repede si ca deschidere..dar daca tot e a statului hai sa platim administratori si altce cele pentru ceva ce e doar de decor

  3. Ar trebui sa le fie rusine celor de la Primarie si mai ales Primarului ca au trecut deja 6 luni de la asa-zisa inaugurare (doar pentru presa) si inca nu au dat in folosinta cinematograful, iar acum ar mai fi nevoie de inca 6 luni pentru obtinerea tuturor avizelor si efectuarea angajarilor si incheierea contractelor necesare pentru desfasurarea actitvitatii de proiectare de filme. Ar trebui sa ne uitam in calendar sa vedem cand va fi Pastele anul viitor, caci mai devreme de Pasti nu cred ca va fi dat in folosinta. Sper sa nu fie la Pastele Cailor.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE