"> Mesele copioase au trimis lugojenii la Urgențe – Redesteptarea

Mesele copioase au trimis lugojenii la Urgențe

 Mesele copioase au trimis lugojenii la Urgențe

Sărbătoarea Crăciunului a trecut fără incidente deosebite înregistrate la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Se pare că anul acesta lugojenii au fost ceva mai cumpătați în ceea ce privește consumul de alcool, întrucât la spital nu s-au prezentat pacienți cu alcoolemii și nici cetățeni antrenați în incidente violente.

Cu toate acestea, mesele copioase specifice sărbătorilor și-au spus cuvântul. Gurmanzii au avut de suferit din pricina colicilor biliare și nu numai. Lugojeni suferinzi de boli cronice sau chiar sănătoși, dar care au exagerat cu bucatele de Crăciun, s-au prezentat la Spital.

”Nu au existat incidente deosebite. Am avut 10 pacienți cu colici, șapte cu accidente vasculare, iar restul s-au prezentat cu crize hipertensive și traumatisme”, ne-a declarat dr. Monica Ocnariu, șef Compartiment Primire Urgențe.

Pericolul nu a trecut, deoarece Revelionul este aproape, iar tentațiile persistă. Medicii sfătuiesc în special cetățenii care au deja și alte probleme de sănătate, printre care se numără bolile cardio-vasculare sau cele digestive, să fie cumpătați în ceea ce privește mâncarea, dar și băuturile alcoolice, care pot creea probleme grave.

Adelina Tomescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: