Ultima oră

Mere în foietaj

Ingrediente:

  • 6 miezuri de nucă
  • 1 lingură gem de prune
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 1 albuș ou
  • 500 gr aluat foietaj

Porții: 6

Instrucțiuni de preparare
Merele se spală și se curăță de mijloc (cotor) cu un cuțit special. Aluatul se întinde și se taie în fâșii late de 2 cm. Se taie dintr-o fășie 4 pătrățele.
Într-o tavă se așează hârtie de copt și cele 4 pătrățele de aluat, pe fiecare se așează câte un măr.

În fiecare măr adăugăm miez de nucă, scorțișoară, marmeladă și zahăr vanilat .
Fiecare fâșie înainte de a îmbrăca mărul se unge cu albuș. Mărul se învelește în aluat de jur împrejur, până se îmbracă complet.

Fiecare măr se decorează cu frunzulițe și biluțe din aluat apoi se unge cu albuș de ou.
Se introduce tava cu mere în cuptorul încălzit și se lasă pentru 30-40 min, până devin aurii.
Merele se servesc calde sau reci , pudrate cu zahăr farin alături de un sos de caramel delicios.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE