- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Medicii de familie din Lugoj au primit câte treizeci şi cinci de doze de vaccin antigripal

Mondial [1]

vaccinPrima serie de vaccin antigripal este administrată, de obicei, începând cu luna octombrie şi până la mijlocul lunii noiembrie.

vaccin

Prima serie de vaccin antigripal este administrată, de obicei, începând cu luna octombrie şi până la mijlocul lunii noiembrie. Cu toate acestea, dozele de vaccin solicitate de medicii lugojeni au ajuns în oraş abia la sfârşitul săptămânii trecute.

Fiecare medic de familie a primit 35 de doze de vaccin antigripal, în Lugoj fiind 28 de medici de familie în relaţie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş care aproape 1.000 de doze.

„Prima tranşă, pe care am primit-o este de 9.000 de doze, din care 60 de doze sunt repartizate de către Ministerul Sănătăţii instituţiilor ce aparţin de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Restul, adică 8.940 de doze, au fost repartizate medicilor de familie din Timişoara şi din judeţ, medici care au trimis în timp util solicitările”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac.

Medicii lugojeni nu şi-au epuizat încă stocul primit vineri. „Fiecare medic de familie din Lugoj a primit 35 de doze de vaccin antigripal. Noi am început campania de vaccinare de câteva zile, cam 4-5 persoane pe zi fiind vaccinate.

Până în prezent nu s-a prezentat nimeni cu reacţii adverse”, ne-a declarat Emanuela Năsuia, medic de familie. Au prioritate la vaccinare persoanele cu afecţiuni cronice, gravidele, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi apoi, în funcţie de afecţiuni, persoanele pe care fiecare medic de familie le consideră a fi cu risc mare de îmbolnăvire în această perioadă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au cerut Ministerului Sănătăţii un necesar de 40.000 de doze de vaccin antigripal care va veni în tranşe stabilite de Minister.