Ultima oră

Mazăre bonne femme

Ingrediente

– 450 gr mazăre
– 100 gr bacon
– 1 ceapă medie (maxim 100 gr)
– 1 fir cimbrișor
– 8 linguri apă
– 1 lingură rasă unt
– sare, piper negru
Porții: 2

Preparare

Într-o tigaie mai adancă și nu extrem de largă se pune baconul tăiat cubulețe la foc mic până-și lasă grăsimea, dar nu trebuie să fie rumen. Se adaugă ceapă tocată mărunt și se călește totul în continuare până ceapa e moale și baconul e rumen (cca 5 minute).

Se adaugă mazărea, untul și cimbrul. Se presară sare și piper negru. Se amestecă până untul e topit.

Se adaugă apă și se aduce la fierbere. În acel moment se dă focul la mic, se pune capacul (dacă capacul nu e etanș, puteți așeza o folie de aluminiu sub el) și se fierbe așa până mazărea e făcută (cca 20-25 minute). Amestecați de 2 ori în acest timp și gustați mazărea de fiecare dată ca să puteți estima când e gata.

Când amestecați verificați și dacă mai e lichid în tigaie, mazărea nu trebuie să arate uscată.

Când e gata, în tigaie ar trebui să mai rămână doar puțin lichid pe fund, ca un sos lejer.

Dacă doriți, acum puteți presăra pătrunjel sau mentă tocată. Serviți mazărea caldă cu pâine de secară și dacă doriți 1 lingură de brânză de casă (sau telemea).

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE