Ultima oră

Matematicienii cântă blues pe scena Galei Internaționale de Blues Jazz de la Lugoj

MondialTradiţia festivalurilor sau a galelor de blues jazz con­tinuă şi în acest an la Lugoj  cu evenimentul care va fi or­ganizat la Teatrul Muni­ci­pal “Traian Grozăvescu“. E­di­ţia a treia a Galei Inter­na­ţionale de Blues Jazz va avea loc joi, 14 aprilie, de la ora 19.

“Ediţia din acest an a Galei de Blues Jazz de la Lugoj pare să fie una dintre cele mai reuşite, cu trupe de top din blues-jazzul din Ro­mânia si Ungaria“, spune Augustin Bercean, referent în cadrul Casei de Cultură a Municipiului, instituţie or­ga­nizatorare a eve­ni­men­tului, alături de Primăria mu­nicipiului Lugoj.

“Ba­lul“ va fi deschis de trupa Jack Cannon Band din Bu­dapesta.

Înfiinţată în 2006 ca duo acustic, trupa a de­ve­nit rapid un cvartet electric de blues rock, format din A­dam Biro – chitară, Gyorgi Zoltai – voce şi muzicuţă, Pe­ter Gyergyadesz – bass, Attila Lakatos – tobe.

În 2007 se consemnează pri­me­le lor participări la fes­tivalurile internaţionale de jazz de la Praga (Cehia) şi Cracovia (Polonia).

În 2008, în urma câştigării u­nui concurs de talente foarte popular în Ungaria (Pop – Rock Musical Genius Ta­lent Festival), trupa obţine un contract pentru impri­ma­rea primului lor album.

Fai­ma lor în Europa centrală creşte odată cu câştigarea concursului “The Blues A­peritiv“ în Sumperk, Ce­hia, în acelaşi an. De altfel, Eu­ropa Centrală a rămas zona lor de activitate predilectă şi în anii următori, cu par­ti­ci­pări la concerte şi fes­ti­va­luri în Polonia, Cehia şi Slo­vacia.

Primul lor album acustic intitulat “Trendy“ a apărut în 2009, iar albumul de studio “Wake Up“ a apărut anul trecut, în 2015.

“La Lugoj, Jack Cannon Band vor veni în formula de trio. Doar motivele fi­nan­ciare au obligat la această mă­sură, trupa sunând la fel de bine şi în formula de patru. Cine ştie, poate anul viitor îi vom avea ca invitaţi şi în această formulă!“, ne-a declarat organizatorul Au­gus­tin Bercean.

Platonic Band din Bucureşti aduce la Lugoj patru muzicieni de clasă: Nicu Patoi, Răzvan “Lapi“ Lupu, Adrian Ciu­plea şi, nu în ultimul rând, Berti Barbera.

Nicu Patoi este în mod paradoxal, ca şi liderul trupei maghiare Adam Biro, absolvent al unei facultăţi de… ma­te­ma­tică, dar este şi masterand la Conservatorul din Bucu­reşti, clasa de jazz a maes­tru­lui Mircea Tiberian.

“Nicu este un artist care fo­lo­seşte o multitudine de pro­cedee într-o manieră sub­tilă, bine proporţionată, com­binând echilibrat cla­ri­ta­tea acordurilor cu mo­mente de rafinament ar­tis­tic, viteză şi feeling. Un in­terpret cu rigoare de ma­te­matician şi suflet de artist, care străluceşte în fie­care moment în care in­te­rac­ţionează cu chitara“, l-au caracterizat organizatorii.

Răvan “Lapi“ Lupu a cântat alături de Patoi încă din pe­rioada “Taverna“, iar A­drian Ciuplea de la “Viţa deVie“, care a mai colaborat cu Vama Veche, Krypton, Bă­nică Junior, completează fericit proiectul “Platonic“.

O menţiune specială pentru cele două turnee (Rusia, Po­lonia, Italia, Spania, Ro­mâ­nia) alături de marele star american şi internaţional Steve Vai, care dau o di­men­siune clară asupra ca­rierei lui Adi Ciuplea!

În fine, actorul muzician Berti Barbera, absolvent al Şcolii de Muzică On Line “Music Academy“ are o perspectivă specială asupra muzicii, cu colaborări la Voltaj ’88, Pro­consul, Timpuri Noi şi 4Given. Biletele pentru Ga­la Internaţională din 14 a­prilie se găsesc la casieria teatrului şi costă 25 de lei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE