"> Matematica lugojeană, din nou la înălțime | Redesteptarea

Matematica lugojeană, din nou la înălțime

 Matematica lugojeană, din nou la înălțime

Elevii și profesorii au un nou motiv de satisfacție, după ce finalul lunii noiembrie a adus rezultate excepționale la matematică

Sâmbătă 23 noiembrie, la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a avut loc cea de a IV-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ”Valeriu Alaci” Junior, organizat de ISJ Timiș în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și destinat elevilor din gimnaziu cu rezultate remarcabile la matematică.

Elevul Andrei Palyo Mușet, din clasa a VII-a de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj, pregătit de prof. Sebastian Gheorghiță, a obținut premiul al III-lea, iar Andrei Croitoru, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu”, pregătit de prof. Marin Drăghescu, a obținut mențiune.

În aceeași perioadă a avut loc și cea de a XXIII-a ediție a Concursului Național Luminamath care s-a desfășurat în două etape.

Prima dintre ele, cea online, s-a adresat tuturor elevilor din clasele II-VIII.

Primii 50 elevi din fiecare județ, în ordinea punctajelor de la fiecare clasă, s-au calificat la etapa scrisă care s-a desfășurat tot la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara.

În urma corectării computerizate a lucrărilor, ce a avut loc la București, au fost afișate rezultatele, printre premianți aflându-se și elevii lugojeni Aaron Budulan, cls. a VII-a, de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj (prof. Sebastian Gheorghiță), Andrei Croitoru, cls. a VII-a, și Denisa Benzar, cls. a V-a. de la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” (prof. Marin Drăghescu).

”Felicit elevii și profesorii lugojeni pentru rezultatele obținute și le urez mult succes la etapele olimpiadei de matematică care se vor succeda începând cu luna ianuarie 2020”, a declarat prof. dr. Ioan Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu”.  

Cu prilejul acestor importante competiții, elevii lugojeni au dovedit încă odată că matematica nu este o disciplină care să le pună probleme.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *