- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Marius Martinescu vrea o soluţie pentru reducerea numărului de câini

Mondial [1]

La Lugoj se cheltuiesc o mulţime de bani pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.
În raportul său pe anul trecut, primarul Francisc Boldea afirma că în Lugoj mai sunt puţin peste 200 de câini fără stăpân pe străzi.

La Lugoj se cheltuiesc o mulţime de bani pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.
În raportul său pe anul trecut, primarul Francisc Boldea afirma că în Lugoj mai sunt puţin peste 200 de câini fără stăpân pe străzi. „Cifra este cel puţin îndoielnică, pentru că societatea Salprest, gestionara adăpostului de câini fără stăpâni, a raportat că în anul 2008 a gestionat 736 de animale (402 eliberate apoi în teritoriu), în anul 2009 – 717 (691 eliberate), iar în 2010 – 556 (550 au ajuns înapoi în teritoriu). Deci numai Salprest a trimis pe străzile oraşului peste 1.600 de câini”, a declarat într-o conferinţă de presă Marius Martinescu, preşedintele PDL Lugoj.
În acest timp, totalul cheltuielilor pentru adăpostul de câini a crescut în fiecare an, 1,93 miliarde de lei vechi în 2008, 2,22 miliarde de lei în 2009 şi 2,28 miliarde de lei în 2010. Iar anul acesta cifrele au toate şansele să fie mai mari, după ce în Consiliul Local s-a aprobat ca pentru o săptămână în adăpost primăria să plătească Salprestului 673 lei pentru fiecare câine.
Reducerea numărul de câini fără stăpâni, de pe străzi, inclusiv de pe cele ale Lugojului, s-ar putea face prin adoptarea legii privind aceste animale, act legislativ care aşteaptă votul final în plenul Camerei Deputaţilor. Aceasta va permite strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi şi chiar de eutanasierea lor, dacă timp de câteva săptămâni nu sunt adoptaţi. Altfel, costurile cu întreţinerea acestor animale în adăposturi speciale pe o perioadă îndelungată sunt foarte mari, în raport cu bugetele locale.
„Lugojul a avut deja parte de o tragedie nedorită când cele două fetiţe s-au înecat într-o baltă creată de primărie. Ar fi bine să se găsească o soluţie şi pentru câinii vagabonzi, cu atât mai mult cu cât vine iarna, iar lipsa hranei o să-i înrăiască şi mai mult”, a mai afirmat Marius Martinescu, liderul PDL Lugoj.

 

{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/martinescu.jpg”}