Ultima oră

Majorarea salariilor poliţiştilor locali, la mâna primarului Boldea

norma de hrana politie locala

MondialPrimăria municipiului Lugoj va opera creşteri salariale pentru angajaţii Poliţiei Locale, însă posibilele majorări au fost condiţionate de către primarul Francisc Boldea. Acesta a convocat, într-o şedinţă, întreg efectivul Poliţiei Locale pentru a stabili care vor fi criteriile ce vor duce la alocarea normei de hrană, în bani.

Pentru ca poliţiştii să beneficieze de aceste drepturi, ce le revin oricum prin lege, este necesar ca într-o lună să îşi crească eficienţa în ceea ce priveşte ordinea şi disciplina pe raza municipiului, să îşi aducă o mai mare contribuţie la fluidizarea circulaţiei şi la păstrarea curăţeniei în oraş.

„Noi avem aceşti bani în buget, e un efort financiar considerabil pe care nu îl vom face dacă nu se schimbă anumite lucruri. Este nevoie de o mai mare implicare a Poliţiei Locale în activităţi de menţinere a curăţeniei, ordinii şi liniştii publice, a disciplinei în construcţii, afişaj şi altele. Trebuie să fie prezenţi mai des în cartiere, mult mai activi în zona pieţei şi a oborului”, a precizat primarul Francisc Boldea.

O altă temă dată poliţiştilor locali se referă la inventarierea parcărilor din municipiu şi numerotarea lor, pentru ca din toamnă să se implementeze sistemul parcărilor de reşedinţă.

Deşi a pozat în nemulţumit, primarul a precizat că în acest moment Poliţia Locală primeşte nota 8 din partea executivului.

Întrebat ce părere are despre sarcinile trasate de către conducerea oraşului, Florin Dumitru, director al Poliţiei Locale a afirmat:

„Eu nu pot face legătura între aceste sarcini de serviciu şi acordarea normei de hrană. Sunt nişte sarcini pe care eu le voi îndeplini indiferent dacă primim acea normă de hrană, sau nu, chiar dacă aceasta este reglementată de o serie de acte normative. Munca Poliţiei Locale în ultimii trei ani a fost în continuă creştere, de la numărul de sesizări primite şi rezolvate şi până la implicarea în orice activitate derulată de Primărie. Este normal ca primarul să fie nemulţumit de activitatea subordonaţilor, pentru că altfel nu există progres”.

Valoarea normei de hrană este de 18 lei/zi pentru cei din conducere şi 24 de lei pentru agenţii de pe teren, suma totală pe care Primăria Lugoj o va suporta până la finele anului fiind de 173.000 de lei.

Tiberiu Negrei, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţie, cel care a solicitat în dese rânduri alocarea normei de hrană, a declarat pentru Redeşteptarea:

„Din păcate legea nu obligă şi atunci totul stă la mâna ordonatorului principal de credite. De aceea apar tot felul de argumente pentru a întârzia plata normei de hrană. E o veste pe care o aud de la dumneavoastră şi e bine că se vor aloca aceste norme de hrană, chiar dacă par condiţionate. Treaba de serviciu oricum ţi-o faci, nu cred că trebuie să-ţi spună cineva cum să lucrezi”.

Deşi nu este foarte clar cum va fi analizată posibila eficientizare a activităţii Poliţiei Locale, majorarea salariului este prevăzută a fi efectuată începând cu luna iulie a acestui an.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on Majorarea salariilor poliţiştilor locali, la mâna primarului Boldea

  1. Prea multa corupție in tara noastră, mai lăsați-o deoparte si fiti corecții si drepții.

  2. La cat sunt de coruptii, nu merita 100 de lei marire de salar. Dimpotriva ar trebui redus salarul acestor domnii care ar trebui sa pastreze ordinea si linistea.

  3. La cat lucreaza ei,au salariu prea mare mai trebuie diminuat 🙂

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE