"> Mai sunt locuri! Începe etapa a doua a repartizării la licee a absolvenților clasei a a VIII-a – Redesteptarea

Mai sunt locuri! Începe etapa a doua a repartizării la licee a absolvenților clasei a a VIII-a

 Mai sunt locuri! Începe etapa a doua a repartizării la licee a absolvenților clasei a a VIII-a

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au afișat locurile rămase libere la pentru cea de-a doua etapă de înscriere la unitățile de învățământ din județ.

Pentru învățământul liceal la zi, în Timiș sunt disponibile 65 de locuri, dintre care 19 sunt la Lugoj. Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” mai are disponibile 17 locuri, din totalul de 28 în domeniul Științe ale naturii, cu predare în limba germană. La Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” mai sunt 2 locuri la Filologie, cu predare în limba ucraineană, din numărul total de 28.

Pentru clasa a IX-a profesională, în județul Timiș sunt disponibile 831 de locuri. Dintre acestea, 35 de locuri sunt la Lugoj. În cadrul Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, în domeniul Mecanică, specializarea Mecanic utilaje și instalații în industrie, mai sunt libere 10 locuri din totalul de 28. În domeniul Electric, specializarea Confecționer produse electrotehnice, mai sunt disponibile 17 locuri din cele 28.

Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” mai are 8 locuri libere în domeniul Industrie Textilă și Pielărie, specializarea Confecționer produse textile, din totalul de 28.

Și la Făget mai sunt libere 5 locuri, din cele 28, la Liceul Teoretic ”Traian Vuia”, domeniul Comerț, specializarea Comerciant-vânzător.

Conform metodologiei, în perioada 24 – 25 iulie are loc înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini, pentru liceele vocaționale sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, la liceele cu limba de predare maternă. În 26 și 29 iulie se desfășoară probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

Mai apoi, în perioada 24 – 30 iulie are loc primirea la sediul Inspectoratului Școlar Județean Timiș a cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare, iar în perioada 31 iulie – 1 august are loc repartizarea acestora.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: