Ultima oră

Luptă internă în PNL Lugoj! Claudiu Buciu, posibil preşedinte

MondialEșecul liberalilor în ale­ge­ri­le locale de la Lugoj a ge­ne­rat ample discuții, tema prin­ci­pală fiind legată de în­lo­cuirea conducerii filialei, schimbarea pornind chiar de la președintele Ioan Am­bruș.

Cu doar trei consilieri lo­cali în viitorul legislativ al Lu­gojului, Partidul Națio­nal Liberal nu pare a avea un viitor prea strălucit în mu­­nicipiul de pe Timiș. Mo­­tiv pentru care, situația for­mațiunii politice a fost a­nalizată deja la Timișoara, iar surse din interiorul par­ti­du­lui au lansat o variantă la care nimeni nu se gândea: re­înregimentarea indepen­den­tului Claudiu Buciu și pu­nerea acestuia în funcția de președinte PNL Lugoj.

Puciul de partid este gândit mai ales de aripa PDL din ac­tualul PNL, opinie îm­păr­tă­șită și de Ioan Ambruș:

”Nu vreau să comentez a­cest subiect, deși știu că e­xis­tă mai multe variante. Pri­ma ar fi cea în care biroul pol­itic local va fi desființat și președintele va rămâne, ur­m­ând să constituie alt bi­rou. O altă variantă este cea prin care atât președintele cât și biroul vor fi înlocuiți, iar a treia este cea prin care gruparea din PDL își do­rește să îl aducă pe Claudiu Buciu, care să candideze pe listele PNL la parlamentare. Există și un angajament al lui prin care a afirmat că îl va învinge pe Boldea, dar este o competiție în care unul aleargă și altul stă pe loc. Discuțiile acestea au e­xis­tat în biroul județean, unde a fost lansată ideea rea­ducerii lui Buciu. Însă cei care au lansat acest lucru trebuie să știe că din cei 450 de membri care sunt acum, 400 sunt din vechiul PNL, ceea ce este o problemă pen­tru ei. Noi suntem dis­puși, pentru a scăpa de tră­dă­tori și visători de funcții, să organizăm alegeri în ca­drul filialei, iar asta este cea mai democratică decizie. Clar, pentru că noi nu vorbim pe la colțuri!”.

Claudiu Buciu, aflat încă în concediu după ale­ge­rile din 5 iunie, afirmă că nu i s-a propus această func­ție, dar nici nu ar spune nu ideii.

”Soarta PNL Lugoj este importantă în primul rând pentru lugojeni. De opt ani de zile în Lugoj nu există practic opoziție, ceea ce a ajutat PSD-ul să con­du­că autoritar și să acapareze toate instituțiile publice. Am semnalat în nenumărate rânduri faptul că Ioan Am­bruș conduce PNL-ul ex­clu­siv în interes personal, ne­fă­când nimic nici pentru par­tid nici pentru lugojeni, ceea ce s-a reflectat în toate re­zultatele electorale obți­nu­te atât de dânsul, cât și de par­tid. O demisie a lui Am­bruș ar fi fost un semnal de responsabilitate și de de­cen­ță, însă, Ambruș a ales, din nou, să lupte doar pentru el. Nu va fi ușor de înlăturat. În­să sper ca Lugojul să aibă parte cât mai curând de un partid care să facă cu ade­vă­rat opoziție grupării in­frac­țio­nale din actualul PSD Lu­goj. Pericolul major pen­tru Lugoj este ca și PNL să fie coordonat de o grupare care astăzi are o influență ma­joră și în PSD, grupare care este reprezentată de nimeni altul decât Gabriel O­lariu, situație în care Lu­go­jul ar deveni o feudă în mâna câtorva <oameni de a­faceri>. Nu mi-a propus ni­­meni preluarea PNL Lu­goj ca și președinte in­te­ri­mar. Dacă mi s-ar propune, aș ac­cepta cu o singură con­di­ție: înlăturarea întregii e­chi­pe formate în jurul lui Am­bruș și aducerea tine­ri­lor din partid în primele rân­duri. Ca obiectiv imediat aș avea câștigarea alegerilor parlamentare în Lugoj, bi­ne­înțeles cu retragerea din funcție în cazul pierderii a­cestora, chiar și cu un vot!”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Luptă internă în PNL Lugoj! Claudiu Buciu, posibil preşedinte

 1. Cu tot respectul pentru nr impresionant de voturi pe care dl. Buciu l-a atras cred ca nici unii nici altul nu ar beneficia de o asemenea mezalianta. Buciu a fost votat pentru ca a fost perceput drept candidat antisistem, cu toate ca discursul lui a fost perfect incadrat in politichia locala. Pe de alta parte slinosii membrii spilcuiti ai PNL, nu au de ce sa se asocieze cu flamandul Buciu care nu doreste altceva decat putina putere si recunoastere pe care in alt fel nu le poate obtine. Slinosii stiu asta, stiu ca Buciu e prea lacom si nu vor sa imparta taratele cu el. Ambrus care nu a inteles niciodata ca la Lugoj poti castiga numai daca apari sarac si cinstit, face tot ce poate ca sa treaca furtuna. TOTI din adunatura PNL/PDL nu fac altceva decat sa isi linga ranile si singura lor preocupare e „damage control” nu ca ar stii ce e asta si ce sa faca, dar instinctiv se agata de micul lor scaun.

  In Lugoj este o lipsa totala de oameni politici credibili (nimic nou sub soare), dar pe langa dezastruoasa lor imagine dau dovada de o prostie feroce. Probabil ca din shleahta asta soioasa ar trebui scosi cativa (ma refer la prostie). Nu pot sa nu remarc aici pe ospatrul sef care e orice, numa prost nu. S-a saturat de mirosul de laturi locale si crede ca in deplasare la Timisoara va reusi sa straluceasca. S-ar putea sa si reuseasca, pentru ca a dovedit ca in politica nu ai nevoie de prea multa scoala ci trebuie doar sa servesti la masa pe cine trebuie dupa care iti iei bacsisul de la cei multumiti. Bravo Nicu!

  Alt zoon politikon, care i-a umbrit victoria „matreata” (zic asta din cauza chicii) a actualului prea iubit este fostul, care a dovedit ca poate si de unul singur. E drept ca a intrat pe usa din dos, dar cum il cunoastem are sanse sa iasa pe usa din fata, provocandu-i ulcer prea iubitului fiu reales.

  La reauzire si sa puturositi fericiti in weekend. ( ma adresez comunitatii locale)

 2. vreme trece, vreme vine.... // 18 iunie 2016 at 16:34 // Răspunde

  PNL-ul trebuie salvat si asta inseamna, in primul rand, lideri cu credibilitate. O reformare a conducerii partidului e singura cale pentru atragerea de noi membri, altfel va ramane o adunatura de zombi, de rasul pesedistilor.

 3. AU!AU!AU!Dle.Ambrus ce te plangi cand spui de ,,visatori de functii”,parca nu stii cand ai fost asa zis numit sef la CNADR Timisoara cum ai procedat?Daca ar vorbii altul,e normal sa fii vertical sa-ti recunosti vina pt.numirea PNL la primaria Lugoj cand erau voci in presa si partid ca nu e cea mai buna alegere si sa vazut.De ce crede-ti ca toti critici nu au dreptate.

 4. imi pare rau eu l-am votat pe Buciu dar daca se asociaza cu pnl-pdl ma intorc la psd—si ca mine vor face si altii

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE