"> Lugojul reface protocolul de înfrăţire cu grecii. Primarul Boldea merge să semneze actele chiar de ziua lui! – Redesteptarea

Lugojul reface protocolul de înfrăţire cu grecii. Primarul Boldea merge să semneze actele chiar de ziua lui!

semnare-contract-1Primarul Lugojului, Francisc Boldea, va merge în Grecia, în perioada 15-17 iulie pentru a semna protocolul de înfrăţire cu oraşul Corint. Lugojul era înfrăţit cu localitatea Assos-Lechaio, însă, după noua formă de organizarea administrativă elenă semnare-contract-1Primarul Lugojului, Francisc Boldea, va merge în Grecia, în perioada 15-17 iulie pentru a semna protocolul de înfrăţire cu oraşul Corint. Lugojul era înfrăţit cu localitatea Assos-Lechaio, însă, după noua formă de organizarea administrativă elenă, aceasta a fost ataşată municipalitaţii Corint.

Primarul grec, Alexandros Pnevmatikos a trimis omolgului său de la Lugoj o invitaţie pentru semnarea unui nou protocol de înfrăţire. Evenimentul va avea loc cu ocazia celui mai important festival care se ţine această regiune a Greciei.

La manifestări participă şi Ansamblul folcloric ”Lugojana”. Pură coincidenţă, exact în ziua în care se semnează actele de înfrăţire, 16 iulie, edilul lugojean împlineşte 64 de ani.

Oraşul Corint este capitala regiunii greceşti Corinthia şi este înconjurat de câteva orăşele mici de coastă – Assos Lechaio, Isthmia, Kechries şi Examilia. Oraşul antic CorintKórinthos – se afla la 7 km sud-vest de oraşul modern, pe istmul Corint, la poalele Acropolei şi aproximativ la jumătatea distanţei dintre Atena şi Sparta. Şi astăzi, la fel ca în antichitate, împreună cu Patras, Corint este una dintre porţile majore spre Peloponez.

Corint era un oraş foarte important în antichitate, datorită localizării geografice şi, prin Acropola fortificată, deţinea un avantaj în plus. Oraşul Corint controla fâşia cu lăţimea de 6 km – singura cale spre peninsula Peloponez şi, cu ajutorul celor două porturi – Lechaion în Golful Corint şi Kenchreai în Golful Saronic, controla şi transportul de mărfuri între cele două golfuri.

corint-1

corint-2

corint-3

 

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: