Ultima oră

Lugojul Pedalează sărbătoreşte un an în prima duminică din noiembrie

lugojul-pedaleaza-1Concert folk, o sută de rucsaci şi marele premiu - o bicicletă... sunt doar câteva dintre atracţiile zilei.

Mondial

lugojul-pedaleaza-1

Concert folk, o sută de rucsaci şi marele premiu – o bicicletă… sunt doar câteva dintre atracţiile zilei.

Pe data de 4 noiembrie 2012 lua fiinţă cea mai mare campanie de sprijinire a bicicliştilor din Lugoj. Tineri sau vârstnici, şomeri sau manageri, mii de oameni au participat în acest an, la o mişcare plăcută şi lejeră: mersul pe bicicletă.

Campania a început chiar înainte de prima pedalare, atunci când organizatorii au împărţit primele numere Lugojul Pedalează unor persoane care pot fi luate drept exemplu de comunitatea ciclistă. Numărul 1 l-a primit Robert Stempel, de 96 de ani, care este cel mai vârstnic biciclist din oraş, numărul 2 a mers la David Roşu, cel mai tânăr la doar 4 ani. Au urmat apoi ªtefan Hodi, cel mai pasionat biciclist şi Laurenţiu Bogdănescu, alias Pantani, ciclistul care a adus Lugojului cele mai multe premii la concursuri din ţară şi din străinătate.

La prima tură s-au strâns nu mai puţin de 400 de oameni. Apoi, la plimbarea din 2 decembrie s-a pedalat „româneşte”, iar în ianuarie s-a patinat, dar nu s-a renunţat la mişcare. Au urmat cele mai frumoase plimbări alături de spital, voleibaliste, de Paşti, de Ziua Copilului, prin cartiere, alături de motociclişti sau de Vasile Stoica, la plecarea acestuia în expediţia la Capul Nord.

Rând pe rând, mii de oameni au participat la acţiune, până în prezent montându-se pe biciclete 1.300 de numere.
Au mai fost acţiuni ocazionate de evenimente ecologice, Ziua Pământului, Ziua Fără Maşini, dar şi Ziua Îndrăgostiţilor sau Ziua Femeii. Tot cu ajutorul campaniei s-a licitat numărul 1.000 care a scos din buzunarul unor oameni de bine suma de 6.000 de lei care s-a folosit pentru a dota secţia de Terapie Intensivă a spitalului orăşenesc. În plus, Primăria a oferit şi ea suma de 1.000 de lei pentru campanie.

„A fost un an extraordinar pentru noi. Sincer să vă spun, nu ne aşteptam la început ca atâta lume să fie alături de noi şi nu ştiam cât o să putem rezista, pentru că suntem o mână de voluntari în organizare, iar fondurile sunt extrem de limitate. Noi suntem fericiţi că am reuşit să ne menţinem un an de zile şi să oferim lugojenilor ocazia participării la plimbări constante cu bicicleta, dar şi la evenimente care să-i motiveze să vină în continuare alături de noi.

Mulţumim celor care ne-au ajutat în tot acest timp, de la autorităţi până la firmele private şi persoanele fizice şi sperăm ca de acum încolo să se investească şi mai mult în această mişcare, iar noi promitem să continuăm până când cicliştii vor avea parte de un climat şi o infrastructură demne de oraşul bicicletelor”, ne-a declarat Alin Roşu, purtătorul de cuvânt al organizatorilor.

Duminică, 3 noiembrie, la ceas aniversar, organizatorii aşteaptă cât mai mulţi biciclişti, însă este important ca aceştia să vină cu numerele pe bicicletă. Evenimentele vor începe la ora 15 fix pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

„În prima parte lugojenii se vor putea bucura de un concert folk Corina Ignea & Band. Programul va include două secţiuni de tombolă care se va baza pe numerele de la bicicletă, dar şi pe alte câteva criterii alese de noi. Se vor oferi produse pentru bicicletă, dar şi alte genuri de produse, iar marele premiu al tombolei va fi o bicicletă nouă în valoare de 600 de lei, achiziţionată pentru noi de firma Piastrelle din oraş.

Un alt ajutor substanţial am primit de la compania Autoliv, care ne-a oferit 100 de rucsaci pentru cei prezenţi”, explică Alin Roşu. Plimbarea se va face de la ora 16 prin cartierele oraşului, Campania „Lugojul Pedalează” este organizată sub tutela Clubului de Turism Concordia cu sprijinul Redeşteptarea şi Junior Chamber Lugoj. Partenerii media sunt Ten TV şi Nova Fm.

Eveniment special: Vasile Stoica, proiecţia turneului de 8.300 km

Plimbarea ciclistă se va încheia pe platoul Universităţii unde frâiele vor fi predate unui om care a făcut cinste Lugojului în Europa în acest an. Vasile Stoica, atletul paraplegic care a străbătut în două luni de zile 8.300 de km în scaun cu rotile, a fost invitat de organizatori să îşi povestească aventurile într-unul din amfiteatrele Universităţii Drăgan.

„Va fi o proiecţie a turneului său recent încheiat, însă accentul va fi pus pe interacţiunea cu cei din sală. Dacă în Germania a adunat 100 de studenţi, sperăm ca acasă la el să aibă parte de o sală plină”, este de părere Alin Roşu. Organizatorii asigură prin voluntari paza bicicletelor care vor fi parcate pe platoul din faţa Universităţii.

Lugojul-Pedaleaza---poster

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE