Ultima oră

Lugojul nu are o strategie de dezvoltare coerentă şi modernă

MondialAsfaltările şi schimbatul bordurilor nu sunt suficiente pentru dezvoltarea dinamică a Lugojului şi pentru a face oraşul mai atractiv pentru tineri şi marii investitori.

Liberalii lugojeni consideră că în momentul de faţă mu­ni­cipiul Lugoj nu are o str­a­te­gie de dezvoltare coerentă şi modernă. Aceştia susţin că este nevoie de o cu totul altă viziune pentru dina­mi­za­rea oraşului cu accent pe cultură, voluntariat şi uti­li­zarea fondurilor europene.

“Oricine poate face asfaltări şi schimba borduri. Oraşul duce lipsă de o gândire coe­rentă. Problema noastră e la lucrările de anvergură. Ba­za­rul nu a fost făcut ca să se poată desfăşura o activitate care să ofere de lucru la mai mulţi oameni, în condiţii bune, la piaţa agroa­li­men­tară s-a văzut ce probleme sunt vara cu temperatura din interior, unde dacă nu se rezolvă problema ventilaţiei o să fie dezastru total pentru produse şi cetăţenii care le vând. Grădiniţa din Balta Lată, nici un fel de proiect, nici de terminare fără etaj sau chiar proiectul iniţial să găsim o finanţare pentru ea, ţinând cont că foarte multe femei îşi desfăşoară acti­vi­ta­tea pe Tapiei. Sunt multe dintre proiecte fără capăt. E momentul să avem o cu to­tul altă strategie pentru o­raş”, a spus Ioan Ambruş, pre­şedintele PNL Lugoj.

Li­be­ralii cred că rolul cultural al Lugojului trebuie pus mai mult în valoare pentru a a­trage populaţia tânără în ac­ţiuni voluntare.

“Pentru că Lugojul este un oraş cul­tu­ral, ar trebui să punem ac­cen­tul pe partea culturală pen­tru a face oraşul mai a­tractiv pentru tineri, să pu­tem să-i ţinem aici şi să le dăm ceva de lucru. Atâta timp cât oferim două filme la un cinematograf, nu pu­tem să-i ţinem în cadrul mu­nicipiului. S-a refăcut tea­trul, o realizare interesantă, dar fără spectacole, fără st­a­giuni. Nu cred că nu se poa­te face un parteneriat cu Ti­mi­şoara, chiar cu Sibiul, să pro­fităm şi noi la nişte cos­turi mult mai reduse, să mai schimbăm puţin paleta în afară de festivalul berii şi al vinului”, a punctat Ambruş.

A­cesta a insistat şi asupra ac­cesării fondurilor euro­pe­ne pentru lucrările derulate în oraş şi spre o extindere spre Reşiţa a oraşului şi atragerea unor firme mari care să crească nivelul de venituri pentru populaţie.

“În proiectele de re­con­struc­ţie a faţadelor din oraş, e timpul să accesăm fon­du­rile europene, care aduc mai mulţi bani. Nu cred că nu pu­tem accesa fonduri eu­ro­pene să finanţăm uzina de apă, staţia de epurare sau să facem o staţie de transfer şi de sortare, fiindcă din 2020 o să vină amenzile dacă nu avem o sortare a deşeurilor. Trebuie făcută o extindere spre Reşiţa şi ar fi mo­men­tul ca Lugojul să devină un oraş mult mai atractiv pen­tru firme de un cu totul alt calibru, care să genereze o altă dezvoltare”, a spus Ioan Ambruş.

Cei de la PNL vor să fie angrenaţi mai mulţi ti­neri în acţiuni voluntare în o­raş, care să se implice în pro­iecte de parteneriat cu au­to­rităţile locale, pentru a da o altă educaţie generaţiei a­flate la început de drum.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Lugojul nu are o strategie de dezvoltare coerentă şi modernă

  1. Atunci cand vice era cel din foto nu cred ca l-am auzit cu aceste idei care trebuie sa fim cinstiti sunt bune si reale.Dar nu aud si ceilalti consilieri PNL sa spuna ceva si eu va rog sa-i scoate-ti pe cei din partid sa vada stadiul si calitatea lucrarilor de carosabil la str. Vladimirescu, Tesatorilor si Cernei iar apoi sa ne spune-ti ce se poate face ca sa fie obligat constructorul sa reastfalteze pe banii lui.Apropo stiti ca lucrarile din teren nu corespund cu cele din caietul de sarcini (grosime, latime si cantitate),va rog verifica-ti!

  2. S-a trezit vorbind despre dezvoltare coerenta a Lugojului cel care si-a bagat propria firma in insolventa . Are you serious ? Alt hot si mincinos ca si Martinescu .

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE