"> Lugojul, înfloritor! Lalelele, muşcatele şi petuniile schimbă fața oraşului | Redesteptarea

Lugojul, înfloritor! Lalelele, muşcatele şi petuniile schimbă fața oraşului

 Lugojul, înfloritor! Lalelele, muşcatele şi petuniile schimbă fața oraşului

Lalelele au revenit în peisaj, iar petuniile și mușcatele vor împodobi stâlpii și podurile orașului.

În parcuri și pe străzile lugojene vor fi plantați peste 100 de arțari roșii, salcâmi și platani, iar 12.000 mp de gazon așteaptă să fie sădiți în toamnă.

”Anul acesta am început cu 4.000 de bulbi de lalele. Bulbii i-am ținut la seră și i-am plantat din toamnă. Sunt lalele galbene, roșii și mov. 3.000 le-am plantat pe rondoul de la Primărie și în vasele din față. Restul de 1.000 le-am pus în fața Bisericii Ucrainene din Parcul Ștrand”, ne-a spus Elena Olariu, inginer peisagist, în cadrul Primăriei municipiului Lugoj.

Pe lângă lalele, au mai fost achiziționate 3000 de petunii și 2000 de mușcate. Petuniile vor fi puse pe toți stâlpii din oraș. De pe strada Mocioni până pe Timișoarei, la Rieker și până la intersecția MOL, toți stâlpii vor avea petunii.

Mușcatele vor fi amplasate pe podurile orașului. De asemenea, în centru vor fi amplasate patru turnuri înalte cu petunii, locația urmând să fie curând stabilită.

În ceea ce privește parcurile din oraș, prima acțiune vizează Parcul George Enescu.

”Parcul George Enescu mi se pare tern, cenușiu și va trebui să adăugăm culoare prin florile pe care le vom planta. În toamnă, vom gazona toată suprafața și vom planta specii care să dea și culoare, care să fie și rezistente. Am achiziționat sămânța de gazon, uneltele de care avem nevoie, erbicide, îngrășământ, avem tot ce trebuie. Pentru sămânța de gazon am investit 1.000 de lei, parcul având 12.000 de metri pătrați”, declară Elena Olariu.

În Parcul Gării s-au plantat platani și arțari roșii, care înlocuiesc arborii distruși la furtuna din 17 septembrie anul tre­cut. Și Parcul Gării va fi pa­vat. În restul parcurilor vor fi efectuate lucrări de în­tre­ți­nere.

Pentru străzile din municipiu, Primăria a încheiat un parteneriat cu Ocolul Silvic, care a pus la dispoziție puieți de platan, arțar roșu și salcâm.

”Sunt peste 100 de puieți pe care i-am plantat pe străzile Buziașului, Gheorghe Doja, Timișoarei, Titulescu și în incinta grădiniței de pe str. Titulescu”, mai spune Elena Olariu.

La ora actuală, pe teren, activitatea se desfășoară cu 27 de oameni de la sere și Spații Verzi. Sectorul dispune de trei tractoare, unul nou fiind achiziționat anul trecut.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *