Ultima oră

Lugojul are la ora actuală doar patru candidaţi pentru fotoliul de primar

primariaPartidele de pe scena politică lugojeană lucrează în această perioadă cu motoarele în plin. Dacă la listele de candidaţi pentru Consiliul Local încă se lucrează în fiecare partid, candidaţii pentru postul de primar al Lugojului se cam ştiu.

Mondial

candidati

Partidele de pe scena politică lugojeană lucrează în această perioadă cu motoarele în plin. Dacă la listele de candidaţi pentru Consiliul Local încă se lucrează în fiecare partid, candidaţii pentru postul de primar al Lugojului se cam ştiu.

 

Situaţia cea mai clară este la USL, unde s-a anunţat că Francisc Boldea rămâne candidat pentru un nou mandat. Chiar dacă pentru consilieri se stabilesc liste separate pentru PSD şi PNL, liderii judeţeni ai USL au anunţat că înţelegerea este clară şi nu se pune problema unei candidaturi din partea PNL, cea a lui Ioan Ambruş, acest lucru constituind un derapaj foarte serios de la linia USL.

O mare supriză pentru alegerile locale din 10 iunie vine din partea UDMR Lugoj, care se pare că nu va avea un candidat de primar. ”Eu nu mai vreau să candidez şi cel mai probabil este că nu vom avea un candidat pentru primărie. Dar o decizie finală în acest sens se va lua până la sfârşitul acestei luni”, ne-a declarat Iosif Pozsar, preşedintele UDMR Lugoj. Începând din anul 2000 încoace, la fiecare alegeri locale a existat un candidat de primar din partea UDMR.
În schimb, filiala lugojeană a UNPR îl are candidat pe Adrian Fărcăgeanu, care a candidat şi în 2008, dar din partea PRM. ”Voi candida pentru postul de primar, dar îmi doresc şi să formez o alianţă electorală între partide politice, ONG-uri şi diverse asociaţii, chiar şi de proprietari. Dacă reuşim acest lucru, cred că vom avea 8 – 10 consilieri”, ne-a dezvăluit Adrian Fărcăgeanu.

O candidatură surpriză apărută în ultima vreme este cea a lui Dardu Atanasiu, din partea PP-DD, cunoscut ca profesor al Grupului Şcolar ”Ştefan Odobleja”, dar şi pentru anii lucraţi în mass-media lugojeană. ”Am decis să intru în politică deoarece fac parte din cei care nu-şi mai doresc actuala clasă politică, de care ne-am cam săturat. Iar ca mine sunt mulţi, aşa că pornesc foarte optimist la luptă şi cred că unii vor fi foarte surprinşi de ce rezultate vom avea”, ne-a spus acesta.

Lucrurile nu sunt lămurite complet în sânul filialei lugojene a  PDL. ”Aşa cum am mai spus recent, pentru noi este încă prematur să anunţăm numele candidatului de primar. Însă până la sfârşitul lunii acesta va fi stabilit ferm”, ne-a reafirmat Marius Martinescu, care rămâne principalul favorit în alegerea partidului pentru a candida.

Situaţia cea mai incertă este la PRM Lugoj. Partidul are la ora actuală doi reprezentanţi în Consiliul Local, dar trebuie reamintit faptul că acest lucru a survenit după ce în 2008 a reuşit să-l impună pe Adrian Fărcăgeanu la candidatura de primar, transformat într-o ”locomotivă” politică.

”Noi ne-am dori să găsim un candidat surpriză, la fel ca în urmă cu patru ani, pentru că din cadrul partidului nu şi-a exprimat nimeni dorinţa de a candida. Sigur, ne dorim să intrăm şi în Consiliul Local, dacă electoratul o va dori”, ne-a declarat, fără prea multă convingere, Ioan Barboni, preşedintele PRM Lugoj. De altfel, unele surse din sfera politică dau ca sigură trecerea acestuia la PSD şi a Voichiţei Coţolan, celălalt reprezentant al PRM în Consiliul Local, la PNL.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE