"> Lugojul are primar, viceprimar şi consiliu local pentru încă patru ani. Edilii au depus jurământul! – Redesteptarea

Lugojul are primar, viceprimar şi consiliu local pentru încă patru ani. Edilii au depus jurământul!

consiliu boldeaŞedinţa de constituire a Consiliului Local Lugoj a început în prezenţa primarului Francisc Boldea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a prefectului Eugen Dogaru şi a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, Călin Dobra şi Marian Vasile, precum şi a consilierului judeţean Gheorghe Bologa.

constituire consiliu 05Şedinţa de constituire a Consiliului Local Lugoj a început în prezenţa primarului Francisc Boldea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a prefectului Eugen Dogaru şi a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, Călin Dobra şi Marian Vasile, precum şi a consilierului judeţean Gheorghe Bologa.

Şedinţa a fost deschisă, după tradiţie, de decanul de vârstă al consilierilor lugojeni, Barbu Ciungulescu de la PPDD, ajutat de cei mai tineri colegi ai săi, Cristian Galescu (PSD) şi Alin Tech (PNL).

A urmat alegerea comisiei de validare, fomată din cinci consilieri – preşedinte Nicu Bădina, secretar Voichiţa Coţolan. Comisia a constatat că nu sunt cazuri de incompatibilitate şi, în consecinţă, a validat toţi consilierii locali – Mihai Agache, Ioan Ambruş, Dardu Atanasiu, Marius Baboniu, Ioan Barboni, Nicu Bădina, Ştefan Blidariu, Rodica Cimponeriu, Barbu Ciungulescu, Adriana Corbeanu, Voichiţa Coţolan, Iosif Crăciunescu, Adrian Fărcăgean, Cristian Galescu, Albin Gaidoş, Gerlinde Opriş, Constantin Savu, Diana Szucs şi Alin Tech. Dintre noii consilieri, doi au lipsit – Fărcăgeanu şi Crăciunescu.

După acest moment, jr. Dan Ciucu, secretarul Primăriei Lugoj, a anunţat trecerea la jurământ. Consilierii au fost chemaţi pe rând pentru a rosti angajamentul solemn cu mâna stângă pe Biblie şi pe Constituţie.

Apoi Nicu Bădina l-a propus ca preşedinte de şedinţă pe libearalui Mihai Agache, care l-a invitat pe primarul Francisc Boldea să depună jurământul. Edilul şef a rostit: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Lugoj”, după care a primit eşarfa cu tricolor, ca semn distinctiv.

„Am aşteptat cu nerăbdare ziua de azi, când îi am alături pe preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin şi pe prefectul Eugen Dogaru. De azi înainte, Lugojul nu va mai fi izolat, încercuit”, a spus Boldea, după care a salutat alegerea lui Călin Dobra ca vicpreşedinte al CJT.

Apoi, a făcut apel la Titu Bojin pentru sprijin în ceea ce priveşte modernizarea în continuare a malurilor Timişului, realizarea drumului până la Hezeriş şi autostradă, pentru cultură-sport, pentru podul pietonal şi cazarma în patrimoniul Lugojului.

A făcut apel la prefect pentru ajutor în legătură cu deconcentratele, la deputatul Stragea pentru izolarea termică a blocurilor şi la Ioan Ambruş, ca director al Direcţiei Drumuri şi Poduri, să găsească o soluţie pentru intersecţia cu str. Tapiei de pe centura Lugojului.

constituire consiliu 11Alin Tech, validat ca viceprimar

Ultimul moment important al şedinţei l-a constituit alegerea viceprimarului municipiului Lugoj. Prin vot secret, cu 16 voturi pentru, unul împotrivă şi unul anulat, a fost ales ca viceprimar liberalul Alin Tech.

După discursurile lui Nicu Bădina şi Sorin Stragea, şedinţa a fost închisă de prefectul Eugen Dogaru, care a spus: „Îmi doresc de la dumneavoastră să faceţi administraţie respectând legile. Cu tot binele pe care îl doresc Lugojului, nu voi ezita să intervin dacă legislaţia va fi încălcată. Să lucrăm împreună pentru binele comunităţii!”.

constituire consiliu 01

constituire consiliu 02

constituire consiliu 03

constituire consiliu 04

constituire consiliu 07

constituire consiliu 08

constituire consiliu 09

constituire consiliu 10

consiliu boldea

constituire consiliu 13

constituire consiliu 14

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: