Ultima oră

Lugojul a fost resetat politic! Rezultatul alegerilor, comentat de principalii jucători politici

MondialPorniți cu șansa a doua, treia sau a patra în spatele ce­lor de la PSD, re­­prezentanții formațiunilor po­li­tice care au reușit rezultate ex­celente sau nota­bile în alegeri și-au exprimat satisfacția pentru decizia lugojenilor.

O prezență record pentru municipiul Lugoj, aproape dublă față de ultimele europarlamentare au dus la rezultate bombă, care au îngropat PSD-ul, trimițând-ul spre un dezolant loc 3 în preferințele lugojenilor.

Reforma câștigătoare a PNL-ului

Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, are două explicații pentru succesul partidului său, reforma filialei locale și umilințele la care sunt supuși lugojenii de către administrația PSD.

“Consider că lugojenii au dat un semnal foarte clar că nu sunt de acord cu politicienii corupți. Au votat justiția în locul corupției. Reforma făcută de noi în organizația PNL Lugoj precum și faptul că administrația PSD îi umilește pe lugojeni și îi tratează cu totală lipsă de respect a dus la acest rezultat. PSD-ul a obținut cel mai prost scor din istoria sa, iar PNL-ul a câștigat pentru prima dată în 30 de ani alegerile la Lugoj. Felicit toți colegii din opoziție, împreună am reușit să luăm pata roșie, politic vorbind, de pe Lugoj. Cu siguranță vom câștiga și alegerile locale și multă vreme nu se va mai auzi de PSD la Lugoj. În ultimii patru ani de zile, atât noi cât și colegii din opoziție am arătat lugojenilor ce se întâmplă cu adevărat în administrația locală, dincolo de gardul vopsit pe care l-au prezentat Boldea și PSD. La început, lugojenii nu ne-au crezut, dar în timp s-au convins că am spus adevărul și i-au sancționat așa cum merită”, a declarat Claudiu Buciu.

Timpul pentru a asculta opoziția

Pentru Alianța 2020, USR PLUS rezultatul alegerilor din 26 mai la Lugoj este unul care bucură, dar în același timp aduce o și mai mare responsabilitate.

”E important sa rămânem la fel de con­secvenți în acțiunile noastre și să muncim și mai mult pentru cetățeni și pentru Lugojul nostru. După fiecare bătălie politică există învinși și învingători, însă eu cred că cei care trebuie să câștige întotdeauna sunt cetățenii, indiferent de opțiunile lor la vot. Aș putea să fiu ironic, și răutăcios așa cum au fost cu mine cei care au pierdut acum alegerile, dar nu am să fac asta fiindcă am fost educat să fac bine celor care mi-au făcut rău și să nu lovesc în cei căzuți la pământ. Le cer însă să înceapă să înțeleagă că e timpul să asculte și vocea noastră, a celor din opoziție, atunci când venim cu propu­neri care vizează interesul lugojenilor. E timpul ca și ei să arate, măcar în ultimul an de mandat, că vor binele celor care i-au ales, nu doar binele lor sau ale unor grupuri de interese de partid. Eu nu am cerut niciodată vreun favor pentru mine și nu voi cere nici de acum înainte. Am cerut însă pentru lugojeni și voi cere în continuare! Consider, dincolo de orice, că politicienii sunt datori să respecte în primul rând legea, indiferent de funcția pe care o au în vreun partid, să repre­zin­te deopotrivă interesele oamenilor care i-au votat și a celor care nu i-au votat, să îi respecte pe toți și să lase deoparte orgoliile și interesele personale, să fie cu adevărat în slujba cetățenilor, indiferent dacă e vorba de un politician din Parlament sau unul din Consiliul Local. Nu știu ce vor face ei, dar știu că eu asta am făcut și asta voi face și de acum înainte! Le mulțumesc tuturor lugojenilor și îi asigur de tot respectul și sprijinul meu în continuare!”, a spus Liviu Brîndușoni, președintele USR Lugoj.

Alegătorii Pro România știu ce au votat

Reprezentanții Pro România demolează afirmațiile pre­șe­dintelui PSD Lugoj, care a a­firmat că alegătorii for­ma­țiu­nii lui Victor Ponta ar fi tot social democrați, care au încurcat borcanele.

“La nivelul Municipiului Lugoj avem o resetare a vieții politice. Suntem un partid validat de alegeri. Rezultatul la vot este unul bun. Ca număr de voturi obținute de Pro România, Lugojul este pe locul doi în orașele județului Timiș cu 7,30%, după Sânnicolau Mare, care a obținut 9,5%. Pro România este unul dintre partidele noi, care au reușit să intre în Parlamentul European. 1285 de lugojeni au avut încredere în Pro Romania și ne-au votat duminică. Nu trebuie să îi dezamăgim. Nu doresc sa intru în polemici cu nimeni din conducerea celorlalte partide politice aflate pe eșichierul politic din municipiul Lugoj, dar doresc să se știe sută la sută că lugojenii care au votat Partidul Pro România au știut pe cine votează și nu cred că au confundat partidul Pro România cu alt partid, așa cum se vehiculează în mass media de către anumite persoane și șefi de partide din municipiul Lugoj. Pe această cale mulțu­mesc tuturor lugojenilor, care au votat Partidul Pro România, cât și celor care s-au pre­zentat la vot, indiferent de opțiunea pe care a avut-o fie­care. De asemenea, mulțu­mesc tuturor colegilor din partid implicați în această campanie electorală”, a declarat Constantin Ghiciulescu, coordonatorul filialei lugojene a partidului Pro România.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE