Ultima oră

“Lugojenii trebuie să afle ce stă în spatele uşilor închise din Primărie”

MondialOdată cu intrarea în arena electorală a candidatului independent Claudiu Buciu, campania pentru alegerile locale intră în linie dreaptă la Lugoj. La lansarea oficială, Claudiu Buciu a spus că va candida, ca independent, atât la Primăria municipiului Lugoj, cât şi pentru postura de consilier local.

„Vreau să dispară opacitatea în ceea ce priveşte cheltuirea banului public”

„Toată campania mea va fi axată pe ideea de a se afla adevărul despre actuala administraţie” – a punctat din start Buciu.

„Comuniştii au fost la putere şi înainte şi după Revoluţie, şi-au construit camarile şi tot ei domină administraţia şi puterea locală. Actuala clasă politică este mai nocivă ca un hoţ de rând, pentru că fură ceea ce ar trebui să păzească cu sfinţenie. Referitor la cheltuirea banului public, pot spune că DNA nu a venit în excursie la Lugoj. Faptul că Boldea e încă liniştit se datorează, probabil, volumului mare de muncă pe care îl au procurorii de administrat în această anchetă. Candidez la funcţia de primar şi pentru că vreau să dispară opacitatea în cheltuirea banilor publici. Lugojenii trebuie să afle ce stă în spatele uşilor închise din Primărie, şi aici mă refer la lucrări şi la achiziţii publice”, a adugat candidatul independent.

„Boldea a pierdut un întreg exerciţiu finaciar al Comunităţii Europene”

Un alt capitol abordat este cel al slabei performanţe în accesarea fondurilor europene sau altor granturi: „Boldea a pierdut un întreg exerciţiu finaciar al Comunităţii Europene, 2007-2013, fără a lua un ban de la C. E. pentru investiţii majore. Există sate în jurul nostru, cu o populaţie de zece ori mai mică şi care au accesat milioane de euro, iar noi am accesat 150.000 de euro pentru un centru infoturistic şi nişte pliante, foarte puţin faţă de ce are nevoie Lugojul. Fiind slab pregătit în atragerea fondurilor europene, Boldea şi PSD-ul au preferat să mărească taxele şi impozitele locale, care au afectat întreprinzătorii privaţi, cei care asigură locurile de muncă. Firmele nu votează, dar dau salarii oamenilor”.

Administraţia actuală a plătit 6,2 milioane euro pentru o staţie de epurare care pur şi simplu nu funcţionează

În continuare, candidatul independent a enumerat nereuştele administraţiei Boldea: „E bine să asfaltăm, dar să o facem bine şi fără să furăm. Sunt necesare un bazin şi un ştrand acoperit, dar să le finalizăm la termen, nu cu cheltuieli exorbitante şi nu cu firme prietene. E bine să refacem bazarul şi piaţa agroalimentară, dar să le dimensionăm corect, pentru a nu sta goale, cum stau astăzi. Primarul vehiculează un proiect de reabilitare a centrului, în valoare de 4,2 milioane euro. Sunt sigur că banii vor merge spre aceleaşi firme prietene ale dânsului. Aş fi vrut ca primarul să consulte populaţia Lugojului cu privire la necesitatea acestei investiţii. Sunt 6,2 milioane euro plătite pentru o staţie de epurare care nu funcţionează”.

Funcţiile publice să nu mai fie ocupate pe baza carnetului de partid

Soluţiile propuse de Claudiu Buciu pentru oraş sunt: eficientizarea energetică, locuinţe noi pentru lugojenii care stau în condiţii mizere, dar şi pentru cei care fac naveta ca angajaţi la firme din oraş, un nou spital, paza instituţiilor – nu cu firme private, ci cu jandarmi sau o firmă cu acţionariat al Consiliului local, creşterea calităţii actului de învăţământ şi oprirea tradiţiei nefaste a ocupării funcţiilor publice pe baza carnetului de partid.

Candidatura lui Boldea, improbabilă

Referitor la principalii contracandidaţi, Claudiu Buciu e de părere că „Boldea nu va candida, pentru că îi este frică de DNA. Aşa se explică faptul că nu şi-a anunţat candidatura. Aripa anti-Boldea din PSD Lugoj îi caută deja înlocuitor. Eu îl provoc să îşi asume decizia în mod public”. Ambruş a fost calificat drept „iepurele lui Boldea în cursa electorală”, amintind că cei doi au colaborat foarte bine la Primărie în perioada USL.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on “Lugojenii trebuie să afle ce stă în spatele uşilor închise din Primărie”

  1. Intemeiaza ti campania pe proiectele tale si ce o sa faci daca ajungi primar,nu esti organ de ancheta, lasa justitia sa arate ce a facut administratia Boldea, ce declari tu sunt acuze fara sustinere si vrei sa ti elimini adversarul printr-o lupta murdara cu atacuri la persoana.Se stie si de tine cum intrai la examene in locul altora contracost la UED, dar nu te a acuzat nimeni nu esti imaculat, axeaza-te pe dreptate si adevar si o sa vedem daca poti invinge.Eu impreuna cu 2 scari de bloc votam actualul Primar fa ne sa ne razgandim.Mult succes.

  2. Bafta! E timpul pentru curatenie.Boldea sa mearga acasa ca si*a umpult buzunarele destul si el si toti acolitii lui

  3. Va rog nu acuzati tot psd -ul,pentruca nu toti suntem de acord cu ce a facut boldea ,dar cine se poate pune in fata lui si a celor care sunt in cirdasie cu el.Din acesta cauza suntem multi din partid care nu vom mai vota pe boldea.

    • Apreciez cinstea si sinceritatea dumneavoastra ca sunteti critic la adresa lucrarile si unele nereguli.Trebuie taxate aceste abateri.

  4. Va doresc mult succes si va sustinem .Felicitari pentru alegere.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE