Ultima oră

Lugojenii, principali vinovați de apariția maidanezilor!?

Câinii abandonați de po­pu­lație pe străzile din mu­ni­ci­piu constituie principala problemă a autorităților, în demersurile de eliminare a patrupedelor fără stăpân din oraș. Chiar dacă nu­mă­rul câinilor care va­ga­bon­dea­ză prin Lugoj este mai mic decât în urmă cu câțiva ani, există suficienți mai­da­nezi liberi pe străzi. Cei mai mulți dintre câinii capturați aproape zilnic de hingheri sunt abandonați de po­pu­la­ția din oraș sau din lo­ca­li­tăți­le apropiate.

„Dacă po­pu­lația nu ar abandona ani­ma­lele, con­si­der că în Lu­goj nu ar mai fi o problemă cu câinii fără stăpân. Cei prinși de noi, fac parte din ca­tegoria ce­lor aduși în o­raș și a­ban­donați. Asta se întâmplă foarte des. Dacă po­pulația nu ar mai lăsa a­ni­malele pe străzi, nu am mai avea câini va­gabonzi”, a spus Mircea Ghe­ra, di­rec­to­rul Salprest.

De la în­ce­pu­tul anului și până acum au fost capturați peste 120 de câini, dintre care aproape 50 au fost adoptați.

Doar în luna iulie au fost prinși și duși la adăpostul mu­ni­ci­pa­li­tății peste 30 de câini, re­perați atât în cartierele de case cât, și în cartierele de blocuri.

Cei mai mulți au fost ri­di­cați de pe străzile Bol­in­ti­neanu, C. Mun­tea­nu, Făge­tu­lui, Timișoarei, Nera și din Cotu-Mic.

„E­chi­pa noastră, care se ocu­pă de capturarea câi­ni­lor a­ban­donați, patrulează zil­nic pe străzile din oraș și pot să intervină foarte ra­pid. Avem un control bun și acționăm imediat în zo­ne­le semnalate”, a explicat Mir­cea Ghera.

Ridicarea animalelor fără stăpân a fost cerută în ultimul timp de lugojenii de pe Buziașului, Casian Mun­teanu, Vio­re­le­lor, de an­gajații de la o fa­bri­că de pe drumul Tapiei și de lo­cui­torii din Măguri.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Lugojenii, principali vinovați de apariția maidanezilor!?

  1. Trbuiesc reclamate si persoanele care mentin aceste animale pe domeniul public prin hranire repetata. Pe spatiul public nu se pot depozita resturi alimentare, nu se pot construi custi si nu se pot plasa castroane, galeti de plastic sau peturi cu apa. Depuneti plangeri la autoritatile de profil. Daca exista si pericol social depuneti plangeri la politie. Aici se poate lasa si cu dosar. Faceti aceste lucruri, nu stati. Exista legi, dare ele nu se sesizeaza singure. Reclamati, cereti numar de ordine, reclamati din nou, insistati. Daca nu faci nimic nu se intampla nimic. Cereti autorul autoriatilor, mergeti la sectia de politie de care apartineti si discutati cu ei. Va spun din experienta ca se pot rezolva o multime de lucruri daca iei atitudine si dovedesti perseverenta.

  2. Din cauza ca primatia nu verifica adoptiile care in proportie de 90% din adoptii fictive doar pentru a da drumu maidanezilor pe stazi inapoi . Amenzi uriase si dosare penale pentru cei care adopta fictiv si amenzi si mai mari pentru cei care hranesc maidanezii pe domeniu public . Puneti mana si rezolvati problema , adunati si eutanasiti toti maidanezii sa nu fim nevoiti sa venim peste voi in primarie ca va linsam pe toti cei din primarie . Suntem satui de crimele si atrocitatile facute de maidanezii din romania .

  3. zeromaidanezi // 3 august 2015 at 20:57 // Răspunde

    Ani de zile cainii erau adoptati de asa zise asociatii de protectie a animalelor si apoi lasati pe strazi Ce invatau oamenii invatau ca asa „protejezi” cainele lasandu-l pe strada fara hrana,apa, in canicula sau ger,expus bolilor si pericolelor.
    Cei care au promovat lasarea cainilor pe strada daca intr-adevar vor sa nu mai existe caini abuzati si neglijati trebuie sa ofere ei insisi un exemplu si sa faca campanii de educare a populatiei

  4. Dobitoc ca mai platesc TAXE // 3 august 2015 at 13:28 // Răspunde

    Cum vine asta? Venim la solicitari? In jurul blocurilor de la Petrom sint 3 buc de cel putin 2 ani, . noaptea fac un circ infernal, daca s-ar fi facut raidul cu interes se colectau si cele 3 exemplare, insa ce asteptari sa avem de la directorul Salprest cand nici la sesizarile de pe mailul instutiei pe care o conduce nu da curs acestora…….dar la scumpit servicii la a se plange si la a se lauda …..sint primiii. DEMISIA TOVARASU DIRECTOR DEMISIA

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE