"> Lugojenii preferă eco! Mediu curat la C.Ș.E.I ”Alexandru Roșca” – Redesteptarea

Lugojenii preferă eco! Mediu curat la C.Ș.E.I ”Alexandru Roșca”

 Lugojenii preferă eco! Mediu curat la C.Ș.E.I ”Alexandru Roșca”

Asociația Alexandru Roșca din Lugoj, în parteneriat cu Clubul de Turism Concordia, au organizat duminică, 6 mai, acțiunea ”Un mediu curat începe cu tine”, desfășurată în incinta C.S.E.I. ”Alexandru Roșca”.

Evenimentul face parte din proiectul Patrula Verde, finanțat de ”Fundația pentru parteneriat și Mol România” și are drept obiectiv promovarea educației ecologice și a unui stil de viață sănătos.

Sub egida ”Pedalăm pentru visul lor”, acțiunea a reunit 168 de lugojeni, dar și cetățeni germani care au avut prilejul să îi asculte pe muzicienii Imi Haloff și Daniela Marcu, invitați de onoare care au delectat spectatorii cu talentul lor.

De asemenea, trupa de dans a centrului școlar, coordonată de prof. Mirela Mereuță, a oferit un spectacol minunat demonstrând că prin muzică și dans se pot depăși multe bariere.

”Doresc să mulțumesc Clubului de Turism Concordia și membrilor acestuia pentru implicare, au fost alături de noi încă de la începutul proiectului, datorită lor am reușit să ne facem auziți. De asemenea, doamnelor directoare Viorica Paraschivu și Veronica Frunzea pentru susținerea și încrederea acordată. Dorim să arătăm că profesia noastră depășește porțile școlii cuprinzând întreaga comunitate din grija față de tânăra generație”, a declarat Otilia Curelici, coordonator proiect.

În cadrul acțiunii au fost dăruite mere și apă pentru a promova importanța sănătății și grija noastră față de ea.

S-au distribuit pliante și broșuri prin care cetățenii mici și mari au fost informați asupra colectării selective a deșeurilor, organizându-se și o ștafetă cu obstacole pentru copii având ca scop selectarea deșeurilor după culoarea colectoarelor.

Totodată, lugojenii au putut admira grădina și părculețul sădit și îngrijit chiar de către copii.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: