- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Lugojenii, în topul celor mai şcoliţi români. Vezi care este judeţul cu cei mai mulţi analfabeţi!

Mondial [1]Conform Opiniatimisoarei.ro, prezenţa centrelor universitare puternice a făcut ca în oraşele cu multe şcoli superioare şi numărul locuitorilor absolvenţi de facultăţi să fie mai mare. Timişul, care are universităţi în Timişoara şi Lugoj, urcă pe podiumul judeţelor în care trăiesc cei mai mulţi intelectuali.

Judeţul cu cei mai mulţi analfabeţi din România este Giurgiu, cu o rată de 4.02%, arată datele celui mai nou recensământ, făcute publice de Institutul Naţional de Statistică. Nici vecinii din Călăraşi nu stau mai bine, procentul celor care nu ştiu să citească fiind de 3,60%. De asemenea, în Ialomiţa, 3,33% din populaţie este analfabetă.

La polul opus, în Bucureşti doar 0,19% dintre locuitori sunt neştiutori de carte, urmaţi de cei din Braşov (0,72%) şi, la egalitate, de Cluj şi Sibiu (0,78%).

Harta-scoliti-vs-analfabeti-timis [2]În ceea ce priveşte studiile superioare, Bucureştiul ocupă primul loc – 28,72% dintre locuitori fiind absolvenţi ai unei forme de învăţământ superior. Acesta este urmat de Cluj – 17,16% şi Timiş – 17,00%.

Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Vaslui şi Botoşani sunt judeţele din România care au sub 7% din populaţie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar.