Ultima oră

Lugojeni, înşelaţi de un coşar fals. Hoţul e pe străzi pentru că nimeni nu a depus plângere!

cosar

MondialMai mulţi lugojeni de pe străzile de case din zona Ştrand-Stadion au fost vizitaţi de un fals coşar care le-a cerut bani pentru prestarea serviciului de curăţare a coşurilor. Câţiva dintre aceştia au şi căzut în plasa hoţului, doar sâmbătă el plecând de la două case cu suma de 250 de lei.

Ample discuţii în aceste zile pe străzile Paul Chinezu, Timotei Cipariu şi Gh. Lazăr din Lugoj. Un coşar care se recomandă a fi de la Salprest a vizitat la domiciliu locuitorii străzilor amintite solicitând sume de bani chiar şi fără să presteze serviciul. Culmea este că a eliberat şi chitanţe, de unde însă nu se putea descifra numele societăţii, iar ştampila, tot ilizibilă, era neagră, semn că erau copiate la xerox.

„A venit la mine şi a zis că el curăţă coşu, că de doi ani nu am mai curăţat şi vine gazul la verificare şi trebuie să am chitanţă că a curăţat. M-a taxat pe doi ani în urmă. Mi-a luat 200 de lei şi mi-a dat şi rest doi lei şi fără să cureţe coşul”, a declarat doamna Paku.

Femeia a şi avut ocazia să se reîntâlnească cu hoţul după o vreme şi să-i ceară banii înapoi, însă a primit doar înjurături: „Stăteam cu vecina de vorbă şi odată văd că vine pe bicicletă, dar spălat şi aranjat. Repede am luat bicicleta şi m-am dus după el pe stradă şi am vrut să iau banii înapoi de la el. Dar el doar m-a înjurat”.

Un alt caz s-a înregistrat pe strada Gh. Lazăr unde proprietarul a fost păcălit de 50 de lei. Singura situaţie cunoscută în care tocmai coşarul s-a păcălit s-a înregistrat tot pe Paul Chinezu.

„A venit cu sârma, cu toate sculele să cureţe coşul. Eu l-am lăsat să cureţe, apoi când mi-a dat chitanţa am văzut că nu avea ştampilă. El a scos alta cu ştampilă, însă eu i-am spus că nu plătesc direct la el, ci merg la Salprest cu chitanţa. Atunci, a plecat şi nu a mai zis nimic”, ne-a declarat şi Iuliana Nagy.

Salprestul confirmă fraudacosar

Contactat de Redeşteptarea, managerul societăţii Salprest a confirmat frauda, explicând că societatea nu încasează bani la poarta oamenilor: „Sigur nu este coşarul Salprestului. Eu rog cetăţenii să ia aminte că coşarul Salprestului nu încasează banii la poartă, ci sunt încasaţi după lucrare pe factura de gunoi. În plus, coşarul nostru nu merge din poartă în poartă, ci merge în urma unei solicitări efectuate la Biroul Comercial al societăţii”.

Din datele martorilor, se pare că este vorba un fost coşar al Salprestului, care a demisionat cu câteva luni în urmă. Deşi au fost păgubiţi, oamenii nu au depus plângere la Poliţie, astfel că organele abilitate nu vor începe o cercetare. În aceste condiţii, omul poate face din nou victime în rândul proprietarilor de case din Lugoj.

Poliţiştii recomandă totuşi ca la primirea unei astfel de vizite, proprietarii să solicite în primul rând o legitimaţie a persoanei care doreşte să presteze un serviciu, iar în caz de bănuieli de fraudă să apeleze cu încredere 112.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Lugojeni, înşelaţi de un coşar fals. Hoţul e pe străzi pentru că nimeni nu a depus plângere!

  1. Probabil ca este vorba de aceiasi cosari care au actionat si in Timisoara. Eu am facut plangere penala pentru inselaciune pe numele unuia din cei 2 indivizi care au fost la mine, si l-am si identificat pe strada cateva saptamani mai tarziu cand am si chemat Politia sa-l duca la sectie. Pentru cei care-l pot recunoaste va pun la dispozitie datele lui: COMENTARIU MODERAT Mi-a dat toate datele de mai sus, inclusiv nr lui de telefon dar din pacate nu mai raspunde la telefon si nici nu mai poate fi gasit la domiciliul declarat. Daca cineva il mai intalneste pe strada , depuneti reclamatii pt ca doar asa avem mai multe sanse ca acesti indivizi sa fie pedepsiti.

  2. Si pe mine m-a Înșelat cu 120ron am vrut sa depun plângere si nu mi-a primit-o poliția din comuna Victor Vlad Delamarina!!! Îs mana in mana

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE