- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Lugojeanul Rafael Szabo al treilea gimnast din România

Mondial [1]Federația Română de Gimnastică a întocmit topul celor mai buni gimnaști ai țării pe 2018.

Printre cei mai buni, în fruntea ierarhiei, se află și un sportiv lugojean, legitimat la CSȘ și CSM Lugoj. Este vorba despre Rafael Szabo, care în 21 decembrie a împlinit 18 ani.

Gimnastul ocupă locul al treilea din top, după Andrei Munteanu, de la Dinamo București (locul I) și Gabriel Burtănete, de la Buzău.

Szabo a primit recunoașterea federației de specialitate grație evoluțiilor și rezultatelor reușite la competițiile naționale și internaționale.

În 2018, Rafael Szabo și-a mărit palmaresul personal cu o medalie de aur, obținută la inele, în cadrul campionatului național de juniori și cu două medalii de bronz, la inele și paralele, la campionatul național de seniori. La acestea se adaugă încă o medalie de argint cucerită cu echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Cea mai bună performanță a lui Rafael Szabo din acest an a fost bifată la categoria juniori, la Campionatul European, desfășurat în Scoția, unde s-a clasat pe locul cinci la inele, după care a fost selecționat de Marius Urzică în lotul de seniori, cu care a participat la Campionatul Mondial de la Doha, din Qatar.

Szabo este un produs 100% lugojean, fiind pregătit și format de la vârsta de șase ani de profesorul Adrian Meleancă, care a preluat din noiembrie coordonarea lotului național de juniori, băieți, de la Reșița.