Ultima oră

Lugojeanul Florin Lesch, poreclit “teroristul în şlapi”, este cu un picior în libertate

Florin Lesch, lugojeanul care a fost con­dam­nat la 12 ani de închisoare după ce a fost cap­tu­rat în luna iunie 2006, de ofiţeri S.R.I la ie­şi­rea din Buziaş, în timp ce se îndrepta spre Complexul studenţesc din Timişoara, cu un dispozitiv exploziv format din două butelii şi un telefon mobil, pe care, potrivit an­che­ta­to­rilor intenţiona să îl detoneze de la distanţă în campusul universitar, are mari şanse să fie e­li­berat după nouă ani de detenţie.

Ioan Florin Lesch su­pra­numit “teroristul în şlapi” şi-a schimbat între timp nu­mele în Schneider, iar după ce a ispăşit mai mult de ju­mătate din pedeapsă, a de­pus o serie de cereri de eli­be­rare condiţionată. Ma­gis­tra­ţii au dat curs ultimei pe­tiţii, iar acţiunea i-a fost ad­misă în şedinţa din 3 no­iembrie 2016.

“În baza art.587 alin.1 C.proc.pen., rap. la art.59 C.pen 1969, rap. la art. 15 alin 2 din Con­stituţia Ro­mâ­niei ad­mi­te propunerea de liberare condiţionată for­mulată cu pri­vire la con­dam­natul Schnei­der Florin Ioan, de sub efectul pedep­sei de 12 ani închisoare, aplicată de Cur­tea de Apel Timişoara prin s.p. nr. 166/2007, pen­tru săvârşirea infracţiunii prev. de Legea 535/2004. Dis­pune libe­ra­rea con­di­ţio­na­tă a condam­na­tului de sub puterea man­da­tului de e­xe­cutare a pe­depsei în­chi­so­rii nr. 199/2008 emis de Curtea de Apel Timişoara şi atrage atenţia acestuia a­su­pra co­n­se­cinţelor nerespec­tă­rii dis­po­ziţiilor art. 61 C. pen. 1969. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. chel­tuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 alin.1 C.proc.pen., dis­pune plata sumei de 130 lei, reprezentând onorariu a­vocat din oficiu, din fon­du­rile MJLC către Baroul Ti­miş. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Hotarâre 3628/2016, pro­nun­ţată în şedinţă publică azi, 03.11.2016”, se arată în comunicarea on-line a Ju­de­cătoriei Timişoara.

Din in­for­maţiile pre­zen­tate pe a­ce­laşi portal al in­stanţelor de judecată, în data de 11 noiembrie 2016, Schneider alias Lesch, a înaintat ju­de­că­torilor timi­şeni încă o plân­gere con­form Legii 254/2013 pri­vind exe­cu­ta­rea pedepselor şi a mă­su­ri­lor privative de li­bertate dis­puse de or­ga­nele judi­cia­re în cursul pro­cesului pe­nal, în care chea­mă ca in­ti­mat Penitenciarul Ti­­mi­şoa­ra.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on Lugojeanul Florin Lesch, poreclit “teroristul în şlapi”, este cu un picior în libertate

  1. helmi streitferdt // 4 ianuarie 2017 at 23:47 // Răspunde

    Am vazut interviul lui Florin Lesch (Interviu emisiunea: „Condamnatii” )de 4 ori. Consider ca si-a ispasit pedeapsa, cum spune el in interviu, „cu varf si indesat”. Nu vreau si nici nu am dreptul sa amintesc sau sa comentez fapta. Acest baiat, acum barbat, are in suflet o baza familiara intensa. (Nu il cunosc si nici nu sant psiholog). Florin este un baiat inteligent si ce m-a impresionat- este foarte stabil psihic dupa . . … Numai comisia penitenciarului are abilitatea sa-l studieze si sa hotareasca. Eu ii doresc lui Florin eliberare grabnica, sanatate si bucurii in sanul familiei.

  2. adica tipu a vrut sa detoneze o bomba si are dreptul sa mai iasa din inchisoare vreodata, pe de-asupra si inainte de termen? sunteti normali?! toti condamnatii au fost baieti buni pana la proba contrarie

  3. sa-i ajute dumnezeu sa fie liber ca el a fost un baiat amarit ,dar care nu a fost o problema in cartier sau in oras—il cunosc foarte bine pentruca a copilarit cu baiatul meu si a locuit in acelasi cartier pina cind au aparut problemele si necazurile in familia lui,si atunci din cauza neajunsurilor si a conditiilor foarte grele in care se afla a cedat probabil si s-a lasat folosit de diferite persoane certate cu legea–mi-o aduc aminte perfect pe bunica lui doamna Les ,o femeie respectabila ,pe tatal lui un om foarte inteligent dar din pacate a luato cu alcolul si si-a gasit sfirsitul—imi pare rau de Florin ca a trecut prin asemenea situatie dar poate ca v-a sti sa isi aleaga oameni de la care poate invata fapte bune —bafta Florine

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*