Ultima oră

Lugojeanul Dan Jitaru, vicecampion naţional cu echipa de volei cadeţi a Timişoarei

CSS Bega Timisoara - vicecampioana cadeti 2013Săptămâna trecută, la Dej a avut loc turneul final de cadeţi masculin, competiţie ce a aliniat la start echipe cu şanse egale.

Mondial

CSS Bega Timisoara - vicecampioana cadeti 2013Săptămâna trecută, la Dej a avut loc turneul final de cadeţi masculin, competiţie ce a aliniat la start echipe cu şanse egale.

În lupta pentru aur s-au aflat echipele cluburilor sportive şcolare din Zalău şi Constanţa, Bega Timişoara şi Steaua Bucureşti, dar şi L.A.P.I. (Liceul „Alexandru Papiu Ilarian”) Dej şi CVM Tomis Constanţa – pepiniera de copii ai echipei campioane de seniori din sezonul 2012-2013.

În urma tragerii la sorţi de marţi seara, echipa de pe malurile Begăi, pregătită de lugojeanul Dan Mihai Jitaru, avea să-i înfrunte în prima zi a turneului pe „marinarii” de la CSS 1 Constanţa, echipă de care a dispus cu scorul de 3-0, pe seturi la -18, -18, -13. În cea de-a doua zi, timişorenii au întâlnit echipa-gazdă, un puternic centru de copii şi juniori, sprijiniţi şi de M.E.C.T.S. prin Centrul de Excelenţă înfiinţat în 2008, reuşind să nu se abată de la goana lor către medalie – obiectiv propus de la începutul campionatului – trecând cu acelaşi scor de 3-0 şi de L.A.P.I. Dej.

În cea de-a treia zi, a avut loc meciul considerat de antrenorul formaţiei timişorene, fostul antrenor al CSM Lugoj, Dan Jitaru, şi cel mai dificil de până atunci şi prin prisma faptului că în cazul unei victorii de trei puncte, elevii CSS Bega îşi asigurau medaliile de argint după doar trei zile de competiţie. Partida nu a fost deloc una uşoară, timişorenii pierzând primul set la 18, reuşind să şi le adjudece pe următoarele două la -21 şi la -19, intrând în setul patru cu un moral foarte bun, conducând cu 8-4 şi 16-11 la cele două time-out-uri tehnice, respectiv cu 20-14, moment în care zălăuanii revin incredibil, realizând egalitatea la 22.

La scorul de 23-22 în favoarea echipei conduse de Jitaru, la numai două puncte de medaliile de argint, în Sala Sporturilor din Dej intervine o pană de curent care reduce la tăcere întreaga asistenţă. După 27 de minute de aşteptare, setul se reia, ardelenii reuşind primul punct, 23-23, însă foştii lideri ai acestei generaţii din urmă cu doi ani la Campionatul Naţional de Speranţe de la Câmpulung Muscel, îşi trec în cont ultimele două puncte ale setului şi ale partidei implicit, câştigând astfel cu 3-1şi adjudecându-şi totodată matematic medaliile de argint.

În cea de-a patra zi, pe un fond de uşoară relaxare psihică, în compania formaţiei CSS Steaua Bucureşti, timişorenii reuşesc un joc ceva mai modest comparativ cu primele trei de până atunci, câştigând cu 3-2 şi continuând şirul de victorii de până atunci. În confruntarea pentru medaliile de aur, timişorenii aveau să dea piept cu ceir de la CVM Tomis Constanţa, echipă formată din cele mai valoroase produse ale unor cluburi din ţară, precum CSS Buzău, CSS Tulcea, CSS 1 Constanţa, CSS Râmnicu Sărat şi CSS Bega Timişoara – cel mai valoros sportiv născut 1999, Ovidiu Darlaczi fiind considerat cel mai bun din ţară pentru generaţia lui.

Cu o astfel de componenţă, patru din cei şase titulari ai „marinarilor” fiind componenţi ai lotului naţional de cadeţi, elevii de pe Bega nu au reuşit să repete performanţa realizată ȋn urmă cu doi ani, întrerupându-şi seria de victorii pe linie, obţinând totuşi o medalie importantă, făcând încă o dată cinste Timişoarei şi nu numai. În urma statisticii realizate de către Federaţia Română de Volei, dar şi a votului unanim realizat de către arbitrii şi de observatorul federal, coordonatorul şi totodată căpitanul echipei bănăţene, Lucian Bădiceanu, a fost desemnat ca fiind „Cel mai bun ridicător” al turneului final.

Fostul coordonator al Universităţii Timişoara, actualul antrenor al vicecampionilor de cadeţi sezonul 2012-2013, mai are la activ o reuşită similară, în urmă cu opt ani, la turneul final de cadete de la Tulcea când, sportiva Balintoni Diana – în prezent coordonatoarea echipei prim-divizionare CSM Lugoj, era recompensată cu aceeaşi distincţie. Amintim că Dan Mihai Jitaru a obţinut şi pentru CSS Lugoj la Campionatul Naţional de Junioare: medaliile de bronz în 2006 la Piteşti şi medaliile de aur în 2007 la Baia Mare.

La Timişoara, pentru CSS Bega, în 2011, la Turneul Final de Speranţe Masculin, Jitaru a cucerit titlul de Campion Naţional, iar săptămâna trecută la Turneul Final de Cadeţi, medaliile de argint. Întrebându-l pe profesorul Dan Jitaru care este cel mai mai regret vis-a-vis de plecarea de la CSM Lugoj, dânsul a răspuns: „.cea mai mare durere a mea este că într-un oraş ca şi Lugojul, unde voleiul reprezintă o mândrie pentru localnici de aproape trei decenii, în echipa reprezentativă a mai rămas doar o lugojeancă. În rest, se merge pe acelaşi principiu al mercenariatului pentru care, din păcate, optează cu toţii. Avem în România copii talentaţi care pot fi valorificaţi şi care pot aduce mult mai multe satisfacţii atât pe plan naţional la loturile naţionale cât şi pe plan local, părinţilor lor, prietenilor, vecinilor ş.a.m.d. Mândria noastră naţională şi patriotismul, din păcate, nu mai există”.  

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE