- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Lugojeanul Aurelian Sima se întoarce la ISJ Timiş ca adjunct, deşi Boldea s-a opus

Mondial [1]

simaTot mai multe voci îl dau ca şi plecat de la şefia ISJ Timiş pe actualul inspector general, Marin Popescu. Numele stabilit deja în cadrul alianţei USL pentru a-i lua locul lui Popescu este cel al actualului director al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, Cornel Petroman simaTot mai multe voci îl dau ca şi plecat de la şefia ISJ Timiş pe actualul inspector general, Marin Popescu. Numele stabilit deja în cadrul alianţei USL pentru a-i lua locul lui Popescu este cel al actualului director al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, Cornel Petroman, care a fost inspector general adjunct în mai multe mandate.

Odată cu Popescu urmează să plece şi adjuncţii Francisc Halasz şi Mariea Stefan, iar în locul acestora vor veni doi membrii ai alianţei USL, unul de la PSD şi unul de la PNL. Propunerea pesediştilor este Aurelian Sima, cel care a ocupat în trecut funcţia de inspector şcolar general timp de cinci luni de zile.

Asta după ce primarul Lugojului, Francisc Boldea, care are un cuvânt greu de spus în urma noii configuraţii politice judeţene, s-a declarat nemulţumit de sprijinul acordat de Sima învăţământului lugojean şi s-a împotrivit clar ca Sima să mai ajungă ”general”.

Întrebat dacă ştie ceva despre o numire a sa în funcţia de inspector şcolar general adjunct, prof. Sima ne-a declarat: „Deocamdată, eu nu am primit nicio hârtie oficială. Discuţii au fost, şanse sunt. Mai mult decât atât, eu eram propus şi pentru inspector general, dar postul revenind PNL-ului, va fi ocupat de domnul Cornel Petroman. În mod normal, un post de adjunct trebuie să revină PSD-ului”.

Aurelian Sima a mai ocupat funcţia de inspector şcolar general, aşa că l-am întrebat dacă sunt proiecte pe care ar dori să le continue. „În 2009, când am fost inspector general, funcţie pe care am ocupat-o timp de cinci luni, am început nişte proiecte la care ţin şi acum. Însă, venind la Colegiul Brediceanu ca profesor de matematică, nu am mai avut atâta legătură cu Inspectoratul. Eu am nişte idei pe care aş vrea să le încep sau să le mai continui, mi-am schiţat, desigur, anumite direcţii de acţiune, dar până nu se confirmă numirea de care vorbeaţi nu are rost să le fac publice. Când voi fi numit, vi le voi spune cu plăcere”, a precizat Aurelian Sima.