Ultima oră

Lugojeanca Elena Alexandra Dumescu, concurenta care i-a fermecat pe jurații de la „Chef la cuțite”

MondialO elevă din Lugoj a demonstrat că reușitele nu au limite atunci când sunt conduse de pasiune, indiferent de domeniu. La doar 16 ani, Elena Alexandra Dumescu, a reușit să impresioneze unul dintre cele mai de temut jurii, cel a concursului ”Chefi la cuțite”.

Micuțul bucătar studiază în clasa a XI-a C, specializarea Tehnician în gastronomie la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”. Deși participarea la competiție a părut o joacă, ca urmare a vestitului ”Adevăr și Provocare”, s-a demonstrat a fi un prim pas în conturarea unui vis.

”Ne mândrim cu faptul că o elevă a școlii noastre a participat la un astfel de concurs. Apreciem ambiția, dăruirea și munca pe care a depus-o în pregătire și în onoarea adusă instituției noastre. Încurajez și alți elevi să participe la astfel de competiții, este o experiență plăcută și practic se confruntă cu realitatea”, prof. Sorin Borca, din cadrul Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște” Lugoj.

Istoria fetei însă începe din copilărie, aceasta având doar 12 ani atunci când a început să îndrăgească gustul, aromele și munca din spatele unor preparate reușite.

”Părinții mei au avut restaurant la Băile Herculane. Circumstanțele au fost de așa natură încât dintr-o păcăleală nevinovată de copil, aceea că știu să fac supă de găluște, l-am convins pe tatăl meu că pot găti și m-am trezit pusă în fața faptului împlinit. Prima supă a fost clar un eșec, atunci când am servit-o, clienții se chinuiau cu furculița și cuțitul să le taie. Însă mi-am dorit să învăț, iar azi pot face eu totul”, își amintește amuzată Alexandra.

După mulți ani și multă determinare, eleva a ajuns să gătească pentru cei trei chefi celebri, care nu au rămas impasibili în fața dragostei pentru gătit a lugojencei.

”La mine a fost o poveste specială. Am ajuns în fața juraților și am avut un mic dezavantaj, nu m-am încadrat în timp și nu am reușit să fac ce mi-am propus. Le-am povestit istoria mea, au fost impresionați. Am luat în primă fază un cuțit de la Chef Dumitrescu, după care, am primit și al doilea cuțit de la Chef Bontea. La bootcamp, etapa testărilor, unde am avut de preparat o salată de fructe am rămas șocată când am aflat că am făcut cea mai gustoasă salată din acea seară, din 64 de concurenți. Am fost foarte emoționată, filmările au avut loc noaptea, întrucât durau foarte mult. Nu aveam emoții în timp ce găteam, doar când auzeam <<cutare ieși afară>>. În fața juraților îmi venea să plâng. Preparatul nu îmi ieșise așa cum îmi doream eu. Mă gândeam că plec acasă din start. Mă consolasem cu ideea unei noi experiențe, însă s-a dovedit contrariul. După ce am ieșit, abia după o oră am realizat că am luat cuțitul și m-au năpădit lacrimile de fericire”, completează Alexandra.

Deși traseul lugojencei în emisiune s-a încheiat, fata luptă în continuare pentru realizarea celui mai arzător vis, acela de a avea propriul restaurant, care să ocupe un loc important în topul celor din județul Timiș.  

”Când văd cuțitul mă gândesc că am reușit să îmi ating un prim scop, pot spune că e un pas pentru mine, l-am obținut chiar fără să visez la asta. Mă gândeam că nu am nicio șansă în fața celor cu ani de pregătire în spate. Nu cunosc atât de mult bucătăria, mai am foarte multe de învățat până să stăpânesc acest domeniu, să ajung sus”, a conchis Alexandra Dumescu.

La o următoare experiență eleva ar adăuga ”în meniu” mai mult curaj, mai multă instruire și documentare, în așa fel încât preparatul prezentat chefilor să uimească.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Lugojeanca Elena Alexandra Dumescu, concurenta care i-a fermecat pe jurații de la „Chef la cuțite”

  1. Felicitari! Nu multi au curajul tau.Drum bun in calatoria ta culinara.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE